TÄLLÄ VIIKOLLA
 
– järjestetään koko viikon kestävä OP:n taloustaitoviikot digisti 2020 (tietoa alempana)
– on hyvää aikaa kuunnella musiikkia, kuten H20♥PorKy soittolistaa Spotifyssä (repeatillä): https://open.spotify.com/playlist/2Ir2NCrybIFxdQE4W0A7mu?si=-7W6gt7aT92fVFcola34Pg
 
– osallistua kotoilevan PorKyläisen bingoon
 
– toteuttaa etäopiskelua
 
– liikkua
 
– somettaa
 
– … ja sillai 🙂
 
OP:n Taloustaitoviikko digisti 2020
 
Taloustaitoviikolta vinkkejä jokaiselle oman talouden hallintaan. Tapahtumista osa siirtyi koronavirus-tilanteesta johtuen myöhempään ajankohtaan, mutta järjestämme säästämisestä, sijoittamisesta sekä markkinatilanteesta virtuaalisen infon torstaina 26.3. klo 17. Tallenne on katsottavissa myös myöhemmin. Klikkaa itsesi mukaan Taloustaitoviikolle!
 
 
 
Tärkeitä linkkejä, joissa tietoa koronaviruksen vaikutuksesta yliopistolla
 
TURUN YLIOPISTON AJANKOHTAISET OHJEET: ​Turun yliopisto seuraa jatkuvasti muuttuvaa koronavirustilannetta.
 
Ajantasaiset ohjeet ja linkkejä lisätietoihin päivitetään www-sivuille: https://www.utu.fi/fi/ajankohtaista-koronaviruksesta
 
PORIN YLIOPISTOKESKUKSEN KORONAVIRUSTIEDOTE
 
Opiskelijoiden ja henkilökunnan pääsy kielletty Porin yliopistokeskukseen 20.3.-13.4.2020
 
Yliopistot ovat yhteisesti päättäneet, että yliopistojen tilat suljetaan siten, että tiloihin pääsy on sekä opiskelijoilta että henkilökunnalta kielletty. Tämä koskee täysimääräisesti Porin yliopistokeskuksen tiloja. Myös EXAM-tenttitila on suljettu eikä sähköisiä tenttejä pysty tekemään. Opettajia on ohjeistettu järjestämään mahdollisuuksien mukaan vaihtoehtoisia kurssien suoritustapoja.
 
Muutamalle kriittisiä toimintoja ylläpitävälle henkilölle on annettu lupa kulkea tiloissa ja heidän kanssaan sovitaan kulkujärjestelyistä erikseen. Palvelukeskus valvoo tiloissa kulkemista.
 
Terveisin,
 
Tarmo 
Lipping
 
Epäselvissä tilanteissa ole yhteydessä vastuuopettajaan tai Porin yliopistokeskuksen johtajaan Tarmo Lippingiin (tarmo.lipping@ucpori.fi).
 
 
Kurssien mahdollisista uusista toteuttamistavoista tiedottavat aineopettajat ja epäselvissä tilanteissa suosittelemme olemaan yhteydessä vastuuopettajaan tai opintotoimistoon (https://www.utu.fi/fi/yliopisto/turun-kauppakorkeakoulu/opiskelu/opintotoimisto-pori 
 
Seuraa tarkasti omaa sähköpostiasia, jonne tulevat myös koulun ajankohtaiset tiedotteet. Intraan päivitetään myös tietoa: https://intranet.utu.fi/fi/Sivut/opiskelija.aspx
 
MUUTA TÄRKEÄÄ TIEDOTETTAVAA
 
Tenttiminen
 
Turun yliopiston Exam-tenttitilat suljetaan 20.3.2020 alkaen ainakin 13.4.2020 saakka. Sulku voi jatkua pidempään. Aiemman ilmoituksen mukaisesti toistaiseksi on peruttu kaikki maalis-huhtikuun salitentit (KT60, PKTY, LRYB, YLJ4, PLRY1,1, YJ11, YJ8/LOG12, YJS8). KT60 kurssi suoritetaan essee-tehtävinä. Muiden em. peruttujen tenttien osalta toteutustavasta tiedotetaan opiskelijoita myöhemmin.
 
Toukokuun tenttien tilanne riippuu poikkeustilanteen jatkumisesta ja niiden tilannetta arvioidaan erikseen myöhemmin. On todennäköistä, että tilojen sulku jatkuu pidempään, eikä tenttejä päästä järjestämään kevätlukukaudella 2020. Vaihtoehtoisten suoritustapojen toteuttamiseen varaudutaan parhaillaan.
 
Huomio kandi- ja graduryhmiin ilmoittautuneet!
 
Turun kauppakorkeakoulun Porin yksikkö on päättänyt ottaa käyttöön sanktiokäytännön johtamisen ja organisoinnin, sekä laskentatoimen ja rahoituksen oppiaineiden tutkielmaryhmissä. Sanktiokäytännön mukaan kandi- ja graduryhmiin ilmoittautuneet, jotka eivät aloita tutkielmatyöskentelyä tai jättävät sen kesken, eivät voi ilmoittautua seuraavaan alkavaan ryhmään. Poikkeuksia on ilmoitettu tehtävän vain painavista syistä, joten ilmoittautumiset kannattaa pohtia tarkkaan.
 
Jokainen pääaine on saanut itse tehdä päätöksensä sanktiokäytännön käyttöönotosta tarpeen mukaan. Käytäntöä ei siis oteta toistaiseksi käyttöön markkinoinnin oppiaineen tutkielmaryhmissä, mutta on kuitenkin hyvin toivottavaa, että jokainen ilmoittautuu ryhmään vain, mikäli aikoo todella osallistua kandi- tai graduryhmään. Mikäli turhia ilmoittautumisia ei ilmene, ei sanktiokäytännölle tule tarvetta markkinoinnin pääaineen ryhmissä jatkossakaan.
 
Sanktiokäytäntö otetaan käyttöön, sillä viime aikoina on perustettu usein liian paljon tutkielmaryhmiä ilmoittautumismääriin perustuen. Ilmoittautuneita on siis ollut huomattavastikin enemmän kuin henkilöitä, 
jotka ovat kandin tai gradun tehneet loppuun asti. Tämä taas on johtanut siihen, että opettajaresursseja on hukattu turhien ryhmien takia, ja nyt onkin päätetty yrittää löytää ratkaisu tähän ongelmaan. Mikäli olet siis ilmoittautunut tutkielmaryhmään, mutta et aio aloittaa työskentelyä, muista perua ilmoittautumisesi, jotta vältyt sanktiolta!
 
Tutkielmaseminaareihin osallistuminen syksyllä 2020
 
Kauppakorkeakoulun tutkintoja ja opintoja koskevien määräysten mukaan ennen osallistumista gradututkielmaseminaariin opiskelijan tulee valmistua KTK-tutkinnosta. Mikäli poikkeustilanteen vuoksi KTK-tutkinnosta valmistumisesi kuitenkin viivästyy ja olet ilmoittautunut gradutyöskentelyyn syyslukukaudelle 2020, voit silti aloittaa tutkielmaseminaarityöskentelyn.
 
Jos vaihtosi syyslukukaudelle 2020 on poikkeustilanteen vuoksi peruuntunut ja opintosi ovat siinä vaiheessa, että tutkielmatyöskentely on ajankohtaista, voit tiedustella oppiaineesi vastuuopettajalta, onko syksyn tutkielmaryhmissä tilaa.
 
PORIN SEUDUN EKONOMIEN OPINTOMENESTYSSTIPENDI
 
Porin Seudun Ekonomit ry. julistaa haettavaksi kaksi 500,00 euron opintomenestysstipendiä hyvin opinnoissaan menestyneelle, ylempää kauppatieteellistä tutkintoa suorittavalle, opiskelijalle, joka on opintojensa loppuvaiheessa. Stipendin saaja ei voi olla valmistunut ennen hakuajan päättymistä.
 
Perustellusta, vapaamuotoisesta hakemuksesta, johon liität opintorekisteriotteen, tulee ilmetä mm. opintomenestys (ml. laskettu keskiarvo), aikaisemmat stipendit ja muut asiaan mahdollisesti vaikuttavat seikat. Yhtenä valintakriteerinä arvostamme Satakunnan alueelle suuntautuvaa tutkielmatyötä.
 
Hakemukset ja siihen liittyvät liitteet pyydämme lähettämään sähköisesti, erillisinä liitetiedostoina, perjantaihin 27.3.2020 mennessä yhdistyksemme sähköpostiosoitteeseen: info@porinseudunekonomit.fi
 
PORIN SEUDUN EKONOMIT RY:N HALLITUS
 
Lisätietoja tarvittaessa: 
Hannele Tuomainen, puheenjohtaja, Porse ry.
 
p. 040-529 8758 tai e-mail hantuoma@gmail.com.
 
Universumin 2020 uratesti
 
Mikä sinua odottaa tulevalla urallasi? Ota siitä selvää, saat ilmaisen CV -tarkastuksen!
 
Tiedätkö mitä työnantajat etsivät tulevaisuuden työntekijöissään? Tiedätkö millaista palkkaa voit odottaa tulevaisuuden työpaikassasi? Vastavalmistuneena voi olla vaikea tietää mitä sinulta töissä odotetaan ja ehkä et ole vielä edes ehtinyt miettimään näitä asioita.
 
Tee Universumin Uratesti tänään ja ota varaslähtö tulevalle urallesi täällä: https://careertest.universumglobal.com/s/20fiporkyry 
 
Saat analyysin siitä millainen uraprofiilisi on, ja lisäksi Universum auttaa sinua löytämään sellaisia työnantajia, jotka sopivat profiiliisi. Näytämme myös, miten palkkatoiveesi eroaa muista. Lisäksi saat ilmaisen CV-tarkistuksen.
 
Ota yhteyttä tai anna palautetta: info-nordics@career-test.com
 
Työpaikat
 
PorKy ja Seasons HR Management tekevät yhteistyötä, jotta työnhaku olisi teille opiskelijoille mahdollisimman vaivatonta ja tehokasta. Seasonsin työpaikkapörssi löytyy PorKyn nettisivuilta: http://porinkylterit.fi/porkyjobs/. Sen kautta pääset rekisteröitymään ja käyttämään Qverk alustaa, jonne luomalla profiilin saat tietää avoimista työpaikoista.
 
PorKy Jobs toimii myös Facebookissa: https://www.facebook.com/Porky-Jobs-108486117347694/! Täältä löydät kätevästi Satakunnan alueella olevia avoimia työpaikkoja.