Millaista on olla markkinointitiimissä?

Markkinointi-
tiimi 2018

Markkinointitiimi järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa tässä muodossa ja se antoi meille hyvin vapaat kädet siihen, mitä halusimme tehdä. Meillä oli pari isompaa projektia ja pari pienempää. Suurin osa meidän tehtävistä kuitenkin oli videoiden suunnittelua, kuvaamista ja editoimista.

Ensimmäinen isompi projekti oli kevään poikkitieteellisten haalaribileiden markkinointi, markkinointivideoiden teko ja haalarimerkin suunnittelu. Mainosvideoiden teko oli hauskaa, koska saimme itse suunnitella kaikki videon sisällöistä toteutukseen asti. Toinen isompi projektimme oli auttaa yrityssuhdevastaavaa Yrjönkadun Approjen yhteistyökumppaneiden hankinnassa. Näiden isompien projektien lisäksi meillä oli muita pienempiä projekteja esim. vuosijuhla-videot ja vuoden 2018 aloitusviikon aftermovie. Aftermovie oli hauska tehdä, koska pääsimme olemaan mukana aloitusviikon tapahtumissa ja tutustumaan uusiin pupuihin.

Markkinointitiimiin sopii kaikille, kenellä on ideoita ja kiinnostusta kehittää tapahtumien markkinointia. Tiimissä saa toteuttaa itseään vapaasti ja toiminta on monipuolista. Videoiden tekemisestä tai editoimisesta ei tarvitse olla kokemusta, joten kaikki voivat sen puolesta hakea mukaan tiimiin!

NESU-tiimi kertoo vuodestaan

NESU-tiimi 2018

Yksi parhaimmista päätöksistä oli hakea uuteen NESU-hallitukseen vuodelle 2018! Ensimmäistä kertaa valtaan noussut NESU-hallitus irrotettiin biletiimistä ja on ollut ihan mieletöntä olla osa uutta itsenäistä PorKyn NESU-hallitusta! Olemme saaneet kunnolla keskittyä NESU toiminnan kehittämiseen Porissa. Vuoden aikana olemme päässeet suunnittelemaan ja järjestämään neljät eri sitsit omassa kaupungissamme Porissa. Tämän lisäksi olemme päässeet nauttimaan monien muiden eri NESU-kaupunkien sitsitunnelmasta.

Yksi mieleenpainuvimmista kokemuksista oli heti vuoden alussa järjestettävät NESU-Dagenit, jotka tänä vuonna järjestettiin Joensuussa. Matka oli pitkä ja kostea, mutta kokemus tapahtumarikkaasta viikonlopusta sitäkin antoisampi. Pääsimme sitsaamaan kovimpien NESUlaisten kanssa sekä oppimaan sitsien salat ja perinteet! Joensuun lisäksi olemme päässeet edustamaan NESU-PorKyä Tampereelle, Jyväskylään, Turkuun, Vaasaan ja jopa Tallinnaan. Kesälläkään emme huilanneet, vaan lähdimme Helsinkiin NESU-Kesämöksälle viettämään aurinkoista kesäviikonloppua. Kaikista näistä NESU-tapahtumista ympäri Suomen on jäänyt käteen lukuisia uusia tuttavuuksia, elinikäisiä ystäviä ja monia hauskoja tarinoita kerrottavaksi eteenpäin!

Ensimmäistä kertaa pääsimme kunnolla töihin, kun järjestimme uudella porukalla vuoden ensimmäiset sitsit teemalla Älä Tule Paha Känni Tule Hyvä Känni! Sitsejä järjestäessä on mietittävä ensiksi hyvä teema, sitsipaikka, ruoat, toastmasterit, haalarimerkin suunnittelu, koristelut, tapahtuman kuvaus, istumajärjestykset sekä ulkkareiden majoitukset. Seuraavat sitsit olivatkin jo syksyn Harkkasitsit, jolloin uudet PorKy-puput saivat ensikosketuksen sitsien saloihin. Reilu kuukauden päästä siitä olikin jo vuorossa PorkyHub pornositsit. Ja viimeisimpänä muttei vähäisimpänä, NESU-PorKyn perinteiset pikkujoulusitsit. On ollut mahtavaa päästä näkemään ja oppimaan, mitä kaikkea tuleekaan huomioida järjestettäessä tapahtumia yli 100 hengelle. Joka kerta sitsejä järjestäessä on päässyt ideoimaan ja kehittämään mitä hauskimpia juttuja. NESU-hallituksessa toimiminen on opettanut tapahtumien järjestämistä, tiimityöskentelyä, verkostoitumista, stressinhallintaa ja monta muuta elämän kannalta tärkeää asiaa. Parasta sitsien järjestämisessä on ollut kuitenkin se, kun on päässyt näkemään muiden nauttivan täysillä illasta, jonka eteen olemme tehneet kaikkemme <3

NESU on suuri lämmin yhteisö, johon on ollut ihan mahtavaa päästä tutustumaan. NESU-hallituksessa toimiminen on mahdollistanut sen, että on päässyt paraatipaikalta seuraamaan toimintaa, vaikuttamaan sekä verkostoitumaan. Sitsikulttuuri ja meininki on aina sitsikohtainen ja onkin ollut mahtavaa nähdä NESUn mahdollistama kulttuurivaihtelu! Eri sitseiltä saadut uudet tuttavuudet ja muistot ovat tehneet vuodesta ikimuistoisen! Kokonaisuudessaan vuosi on ollut mitä railakkain. Koko tiimi suosittelee sydämensä pohjasta hakemaan NESU-hallitukseen ja viettämään unohtumattoman vuoden NESU-hallituksessa!

Biletiimin terveiset

Biletiimi 2018

Vielä viimeisen kerran,

XOXO, BT

Kulunut vuosi biletiimissä on ollut vauhdikas ja antoisa. Olemme saaneet korvaamatonta kokemusta tapahtumien järjestämiseen liittyen. Alkuperäinen kokoonpanomme oli viisihenkinen, mutta menetimme keväällä yhden jäsenistämme asevelvollisuudelle. Olemme pärjänneet neljällä henkilöllä kuitenkin erinomaisesti. Pienen alkukankeuden jälkeen onnistuimme luomaan hyvän tiimihengen ja tekemisen meiningin, joka on vienyt toimintaamme eteenpäin. Näin jälkikäteen ajatellen tuntuu jopa hassulta, että alussa emme olleet vielä niin tiivis porukka!

Kautemme alkoi Beer Pong tapahtuman merkeissä, jossa pääsimme ensimmäistä kertaa näyttämään mihin meistä on. Panostimme suunnitteluvaiheessa erityisesti ottelun katsojille suunnattuun oheistoimintaan, mutta huomasimme, etteivät kaikki ideamme olleet toimivia niin suurelle ihmismäärälle. Pienistä epäonnistumisista huolimatta saimme aikaan onnistuneen tapahtuman.

Silliksen järjestämisen myötä ymmärsimme, kuinka paljon organisointia näin suuren tapahtuman järjestäminen vaatii. Aloitimme suunnittelun hyvissä ajoin, mutta silti kiireeltä ei vältytty. Pari viikkoa ennen sillistä tuntui, ettei päivässä ollut kuin muutama tunti 24 tunnin sijaan. Sillispaikan valinta ei ollut niin helppoa, mitä aluksi ajateltiin. Porkyllä on nimittäin porttikielto lähes kaikkiin potentiaalisiin paikkoihin, joka hieman vaikeutti sen valintaa. Kuitenkin pitkän etsinnän jälkeen löysimme mielestämme täydellisen paikan, jonne meidät toivotettiin tervetulleeksi myös ensi vuonna. Sponsoroiden hankinta tuntui ajoittain haasteelliselta, mutta onneksemme niitä alkoi ilmaantua yllättäen muutama viikko ennen tapahtumaa. Saimme aikaan unohtumattoman silliksen, josta pääsimme myös itse nauttimaan täysillä!

Koko kesän rankan työnteon jälkeen oli ihanaa palata takaisin Poriin. Saimme uudenlaista puhtia tulevaan lukuvuoteen ja pääsimmekin heti hommiin, sillä seuraavana tehtävälistallamme oli järjestää uusille pupuillemme Amazing Pori Race. Tapahtuma onnistui päällisin puolin mielestämme hyvin, ainoana ongelmana huomasimme pienet informaatiokatkokset annetuista ohjeista. Tulisi siis vastaisuudessa ilmaista ohjeet selkeästi kaikille tapahtumaan osallistuville osapuolille, jotta säästyttäisiin samankaltaisilta tilanteilta. Tärkeintä on kuitenkin, että pupuilla oli hauskaa!

Amazing Pori Race tapahtuman jälkeen tiimimme sai pienen hengähdystauon, sillä seuraavaksi järjestettävänä tapahtumana oli Porky Gala. Meillä oli onnea matkassa, sillä saimme mahdollisuuden järjestää tapahtuman entisessä Somassa, eli Terrace Barissa. Vuosijuhlat ovat isojen vuosikurssien takia ylibuukattuja, jolloin pupujen mahdollisuus päästä vujuille on melko pieni. Tavoitteenamme olikin tehdä gaalasta mahdollisimman hieno ja elegantti, jotta puputkin saisivat ensimakua juhlahumusta

Mielestämme kulunut lukuvuosi on tiivistänyt tiimiämme entisestään, ja meistä kaikista on tullut hyviä ystäviä. Allekirjoittaneet eivät vaihtaisi kokemusta mistään hinnasta. Yhden vinkin annamme kuitenkin seuraaville biletiimiläisille: KOSKAAN EI OLE LIIAN AIKAISTA ALOITTAA TAPAHTUMIEN JÄRJESTÄMISTÄ. Päällimmäisenä mieleemme ovat jääneet jäätävät läpät ja naurukohtaukset, itkupotkuraivareita unohtamatta, jotka ovat vauhdittaneet bt-miittejämme. Mielenterveys on ollut monesti vaakalaudalla, mutta kaikesta on aina selvitty! Voimme suositella biletiimitoimintaa jokaiselle, joka on vähänkin kiinnostunut vaikuttamaan ainejärjestömme tapahtumiin. Investoimme biletiimin yhteiseen juomakanisteriin, joka kulki mukanamme aloitusviikon tapahtumasta toiseen. Tarkoituksena on pistää kanisteri kiertämään eteenpäin tuleville biletiimiläisille, sillä uskomme että siitä on paljon iloa vielä vuosiksi eteenpäin. Toivomme että biletiimi jatkaa toimintaansa yhtä innokkaana ja aktiivisena osana Porkyä meidän jälkeemme. Tällaista kokemusta ei rahalla saa.