Opiskelukäytännöt

KURSSIT JA ILMOITTAUTUMINEN

Kurssi-ilmoittautuminen tapahtuu NettiOpsussa https://nettiopsu.utu.fi (Kurssit -> Ilmoittautuminen –> Turun kauppakorkeakoulu -> Turun kauppakorkeakoulu, Porin yksikkö). Täältä aukeaa valikko, josta voi valita kursseja. Jos kurssissa on luento-opetuksen lisäksi harjoitusryhmä, täytyy siihen ilmoittautumisen yhteydessä samalla valita ryhmä. Ilmoittautuminen alkaa usein ilmoitettuna päivänä klo 8.00 ja ilmoittautumisessa kannattaa olla nopea, jotta pääsee kaikille haluamilleen kursseille. Lisäohjeita kurssi-ilmoittautumiseen löydät opinto-oppaasta.

TENTIT JA ILMOITTAUTUMINEN

Tentteihin ilmoittautuminen tapahtuu myös NettiOpsussa ( Tentit -> Ilmoittautuminen -> Turun kauppakorkeakoulu -> Turun kauppakorkeakoulu, Porin yksikkö). Tentteihin voi yleensä ilmoittautua jo samalla kun ilmoittautuu kursseille, mutta viimeistään tentti-ilmoittautumisen on tapahduttava vähintään viikkoa ennen tenttiä. Tentti-ilmoittautumisen voi myös poistaa NettiOpsusta (Tentit -> Peruminen), tämä on hyvä tehdä lisätyön välttämiseksi muille. Tenttikuulustelut alkavat aina ilmoitettuna tenttipäivänä klo 10.00. Myöhästyneet opiskelijat voivat mennä tenttisaliin muita häiritsemättä klo 10.20 asti. Turhaa myöhästelyä tulee välttää. Kuulustelut kestävät neljä tuntia aloitusajasta eli kuulustelu loppuu viimeistään klo 14.00

AKATEEMINEN VARTTI

Akateeminen vartti tarkoittaa yliopistomaailmassa sitä, että kaikki luennot ja harjoitustunnit alkavat aina varttia yli ellei ole toisin ilmoitettu. Joten vaikka lukujärjestykseen on merkitty 8-10 se tarkoittaa todellisuudessa klo 8.15- 9.45. Opetustunnista käytetään siis 45 minuuttia opetukseen ja 15 minuuttia taukoon. Yleensä opetustunnit pidetään kahtena peräkkäisenä tuntina eli yhteensä opetuksen kesto on 1,5h. Luennoitsija voi kuitenkin poiketa näistä perussäännöistä, mutta niistä ilmoitetaan kurssilla erikseen.

TULOSTUS JA KOPIOINTI

Pointerin tilasta löytyy opiskelijoiden käytössä oleva kopio/tulostuskone, joka toimii kopiokorteilla. Kopiokortteja saa ostaa opiskelupalveluista. Myös ATK-luokassa on tulostin, jonka käyttö on mahdollista.

Käyntiosoite
Porin Yliopistokeskus, Pohjoisranta 11, 28100 Pori
Postiosoite
Porin Yliopistokeskus, PL 181, 28101 Pori
Sähköposti
hallitus@porinkylterit.fi

Porin Kylterit ry

Tuttavallisemmin ”PorKy” on Turun kauppakorkeakoulun Porin yksikön kauppatieteiden opiskelijoiden ainejärjestö.
chevron-downmenu-circlecross-circle