Porin Kylterit

Pori ja PorKy

Hallitus valitaan sääntömääräisessä syyskokouksessa kalenterivuodeksi kerrallaan vastaamaan yhdistyksen toiminnasta ja edustamaan koko jäsenistöä. Se koostuu kymmenestä virallisesta hallituksen jäsenestä. Hallituksen alla toimivat PorKyn myynti- ja markkinointitiimi, biletiimi, NESU-hallitus, approtiimi, vuosijuhlatiimi, tutorit, maisteritoimikunta sekä haalaritiimi.
Hallitus kokoontuu yleensä kerran viikossa päättämään yhdistyksen asioista patentti- ja rekisterihallituksen hyväksymien sääntöjen sekä yhdistyksen oman ohjesäännöstön mukaisesti. Koko jäsenistölle tarkoitettuja sääntömääräisiä kokouksia järjestetään kaksi – keväällä ja syksyllä.

Hallituksen tehtävänä on johtaa yhdistyksen toimintaa, huolehtia sen hallinnosta sekä valvoa PorKyn ja sen jäsenten etuja ja voimassa olevien sääntöjen noudattamista. Hallitus pitää yhteyttä yhdistyksen eri sidosryhmiin, joita ovat Turun kauppakorkeakoulu, Turun yliopiston ylioppilaskunta, Suomen Ekonomit ry sekä muut opiskelijayhteisöt Suomessa.


Porin Kyltereiden hallitus järjestää tapahtumia, juhlia, koti- ja ulkomaan ekskursiot sekä yhteisiä kokoontumisia. Hallituksen tavoitteena on parantaa opiskelijoiden hyvinvointia. Lisäksi hallituslaiset huolehtivat opiskeluun ja opiskelijan asemaan liittyvistä asioista toimimalla erilaisissa työryhmissä sekä ottamalla kantaa asioihin. Hallituksen tärkein tehtävä on PorKyn jäsenistön edunvalvonta.


Voit olla hallitukseen yhteydessä mieltäsi askarruttavissa asioissa.

Ota yhteyttä

PorKyn hallitus 2024

Eelis Välimaa

Puheenjohtaja

  • Toimenkuvaesittely

    Puheenjohtajan tärkein tehtävä on hallituksen toiminnan ja kokousten koordinointi. Puheenjohtaja koordinoi hallitusta muun muassa delegoimalla tehtäviä sekä seuraamalla hallituslaisten toimintaa ja jaksamista. PorKyn puheenjohtaja edustaa Porkyä eri sidosryhmille, kuten Kylteripuheenjohtajien verkostossa, Porin Seudun Ekonomit, UCPori ja muut epäviralliset tahot.

Konsta Kangasniemi

Varapuheenjohtaja

  • Toimenkuvaesittely

    Varapuheenjohtajan vastuualueisiin kuuluu toimia puheenjohtajan sijaisena hänen ollessaan estynyt sekä tarjota tukea muulle hallitukselle päivittäisissä tehtävissä. Näihin tehtäviin sisältyy muun muassa kokousten pöytäkirjojen laatiminen ja varmistaminen siitä, että hallinnolliset asiat hoidetaan asianmukaisesti. Lisäksi varapuheenjohtaja toimii keskeisenä linkkinä PorKyn eri sidosryhmien välillä ja perinteisesti hakee myös paikkaa Ylioppilasyhdistys Pointerin hallituksesta. Lisäksi hän vetää yhdessä koulutuspoliittisen vastaavan kanssa Maisteritoimikuntaa ja kantaa päävastuun Porin Kyltereiden ulkomaan excursioiden järjestämisestä.

Jere Sulasalmi

Talousvastaava

  • Toimenkuvaesittely

    Talousvastaava vastaa PorKy:n talousasioiden hallinnasta ja valvonnasta. Talousvastaava valvoo tapahtumien budjetointia ja reskontria, sekä laatii vuosittaisen talousarvion. Lisäksi talousvastaava on vastuussa yhdistyksen kirjanpidosta, sekä yhdistyksen tilinpäätöksen laatimisesta.

Vili Liukkonen

Yrityssuhdevastaava

  • Toimenkuvaesittely

    Yrityssuhdevastaavan tehtävänä on ylläpitää sekä kehittää PorKyn ja yritysten välistä yhteistyötä sekä toimia linkkinä työelämään. Yrityssuhdevastaava luo uusia yhteistyökumppanuuksia sekä huolehtii olemassaolevien kumppanuuksien toteuttamisesta ja jatkuvasta yhteistoiminnan kehittämisestä. Yrityssuhdevastaavan tehtävänä on myös hankkia yhteistyökumppaneita järjestön suurimpiin tapahtumiin kuten vuosijuhlille, Yrjönkadun Approille sekä Kylterien SM-Golfiin. Yrityssuhdevastaava pyrkii toiminnallaan tuomaan työelämää lähemmäksi jäsenistöä esimerkiksi järjestämällä työllisyyttä tukevia tapahtumia muun muassa yritysvierailujen muodossa. Yrityssuhdevastaava toimii tiiviissä yhteistyössä viestintävastaavan kanssa toisena myynti- ja markkinointitiimin tiiminvetäjänä.

Sakari Karjalainen

Tapahtumavastaava

  • Toimenkuvaesittely

    Tapahtumavastaavan tehtäviin kuuluu tapahtumien järjestäminen ja niihin liittyvien oheistehtävien hoitaminen. Lisäksi tapahtumavastaava vastaa ilmoittautumisten tekemisestä ja niiden raportoinnista. Hänen tarjontaansa kuuluvat mm. karhupoikkarit ja kämppäapprot. Tapahtumavastaava toimii yhteyshenkilönä toisiin tapahtumavastaaviin sekä hoitaa mahdolliset tapahtumayhteistyöt. 



    Tapahtumavastaavan alla toimii tapahtumatoimikunta. Hän vastaa tapahtumatoimikunnan koordinoimisesta ja ohjaamisesta. 

Rasmus Kujanpää

Viestintävastaava

  • Toimenkuvaesittely

    Viestintävastaava vastaa järjestön sisäisestä ja ulkoisesta viestinnästä. Tähän kuuluu muun muassa sosiaalisen median kanavista huolehtiminen, viikkotiedotteiden lähettäminen sekä nettisivujen päivittäminen. Viestintävastaava toimii myös tiiviissä yhteistyössä yrityssuhdevastaavan kanssa molempien toimiessa myynti- ja markkinointitiimin tiiminvetäjinä. 

Henna Mattila

Koulutuspoliittinen vastaava

  • Toimenkuvaesittely

    Koulutuspoliittinen vastaava eli kopo huolehtii opiskelijoiden opintoasioihin liittyvästä edunvalvonnasta ja yhdenvertaisuudesta. Kopo edustaa PorKyä erilaisissa opintoihin liittyvissä työryhmissä. Siellä kopo pyrkii tuomaan opiskelijoiden ääntä kuuluviin, jotta kaikilla opiskelijoilla olisi yhtäläiset mahdollisuudet kehittää itseään ja osaamistaan opinnoissaan parhaalla mahdollisella tavalla. Takaamalla opintojen sujuvuuden kopo edesauttaa opiskelijoiden jaksamista ja hyvinvointia. 



    Kopolla myös johtaa oppiainevastaavien toimintaa, jotka edustavat opiskelijoita eri pääaineiden oppiainepalavereissa ja näin ollen kopon ohella ovat huolehtimassa opiskelijoiden opintoihin liittyvästä edunvalvonnasta.



    Lisäksi kopo koordinoi PorKyn tuutorointia sekä toimii yhdessä varapuheenjohtajan kanssa maisteritoimikunnan vetäjinä.

Julia Heikkinen

Sosiaalipoliittinen vastaava

  • Toimenkuvaesittely

    Sosiaalipoliittinen vastaava, joka tunnetaan myös lyhenteellä Sopo, pyrkii aktiivisesti edistämään positiivista ja tasa-arvoista ilmapiiriä järjestössä. Sopon tehtäviin kuuluu opiskelijoiden hyvinvoinnin ja viihtyvyyden varmistaminen yliopistokeskuksella sekä arjessa järjestämällä monipuolisesti alkoholittomia tapahtumia. Hän vastaa kulttuuri- ja liikuntatapahtumien koordinoinnista, kuten lajikokeiluista, ja järjestää muun muassa suosittuja kahvihetkiä.



    Sopo toimii myös Porin Kylterit ry:n yhdenvertaisuusvastaavana, jonka tehtävänä on edistää yhdenvertaisuutta ja huolehtia häirintäyhdyshenkilöiden koordinoinnista tapahtumiin. Hän edustaa järjestöä yliopistokeskuksen hyvinvointityöryhmässä, Hyrrässä.



    Lisäksi sosiaalipoliittisen vastaavan vastuulla on järjestää vuosittain kotimaan ekskursio, jonka tavoitteena on tarjota opiskelijoille mahdollisuus tutustua erilaisiin yrityksiin ja verkostoitua uusissa kaupungeissa.



    Sosiaalipoliittinen vastaava on henkilö, jonka puoleen opiskelijat voivat kääntyä hyvinvointiin, jaksamiseen, yksinäisyyteen tai esimerkiksi opiskelijatapahtumiin liittyvissä asioissa – sopo ei jätä ketään murehtimaan asioitaan yksin!

Laura Vanhalukkarla

NESU-vastaava

  • Toimenkuvaesittely

    NESU-vastaava toimii NESU-PorKyn hallituksen puheenjohtajana ja kehittää tämän toimintaa. Toimiin kuuluu myös NESU-PorKyn edustaminen esimerkiksi NESU:n puheenjohtajien verkostossa sekä maakokouksissa. Hallitukseen kuuluu hänen lisäkseen kuusi muuta jäsentä, joiden avulla ylläpidetään NESU:n näkyvyyttä niin Porissa kuin ympäri Suomea sekä Pohjoismaita. NESU-vastaavana pääsee ottamaan päävastuun muun muassa akateemisten pöytäjuhlien järjestämisestä ja olemaan mukana myös ainejärjestön hallituksen kokouksissa sekä päätöksenteossa. Erilaisia tapahtumia organisoidaan pääosin NESU-PorKyn hallituksen kesken, jonka lisäksi teemme myös yhteistyötä oman ainejärjestömme, yritysten, sekä muiden NESU-yhteisöjen kanssa.

Bea Pekola

Projektivastaava

  • Toimenkuvaesittely

    Projektivastaavan vastuulla on ainejärjestömme vuosijuhlien suunnittelu sekä toteutus yhteistyössä Vuosijuhlatiimin kanssa sekä Yrjönkadun Appron suunnittelu ja toteutus yhdessä Approtiimin kanssa.

PorKyn tiimit

Porin Kylteri ry:n päämääränä on yhdistää Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikön varsinaisia tutkinto-opiskelijoita ja edistää heidän henkistä, sosiaalista sekä opiskeluun ja opiskelijan asemaan liittyviä pyrkimyksiä Porin kaupungissa ja Porin yliopistokeskuksessa.


Tavoitteidensa saavuttamiseksi yhdistys:


  • Ideoi ja järjestää kylterihenkisiä tapahtumia jäsenilleen.
  • Järjestää jäsenilleen opintomatkoja, kokouksia, illanviettoja ja vastaavia aktiviteetteja.
  • Huolehtii yhdistyksen tiedotuksesta tarvittaessa julkaisemalla tiedotteita, lehtiä tai muuta vastaavaa materiaalia.
  • Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi vastaanottaa avustuksia, lahjoituksia sekä järjestää maksullisia huvitilaisuuksia ja arpajaisia asianmukaisilla luvilla.

Kaikessa toiminnassa päävastuun kantaa Porin Kyltereiden hallitus, jota tukee tiimityöskentely. Yhdistyksellä on erilaisia tiimejä, kuten biletiimi, myynti- ja markkinointitiimi, NESU-tiimi, excursiotiimi, vuosijuhlatiimi, approtiimi ja maisteritoimikunta. Näiden tiimien tehtävänä on avustaa eri tapahtumien järjestämisessä sekä hoitaa yhteistyötä markkinoinnista sekä yhteistyökumppaneiden että opiskelijoiden suuntaan.

Tapahtumatoimikunta eli biletiimi

Tapahtumatoimikunnan jäsenet: Santeri Syväoja (vas.), Joonatan Kaartinen, Emma Halttunen, Janda Tuominen ja Akseli Alarautalahti

  • Esittely

    PorKyssä järjestetään ympäri vuoden erilaisia tapahtumia. Tekemistä riittää siis koko ajan! Monien meidän ikimuistoisien tapahtumien järjestämisestä vastaa tapahtumatoimikunta eli tuttavammin biletiimi. Tiimin jäsenet pääsevät luomaan omannäköisiä tapahtumia ja he hoitavat niitä itsenäisesti. Yleisiä rooleja ja tehtäviä, mitä tiimistä löytyy ovat yrityssuhdevastaava, somevastaava, projektivastaava ja tiedottaja. Rooleja sovelletaan tarpeen mukaan ja asioita tehdään myös todella paljon yhdessä. Tapahtumavastaava toimii linkkinä hallituksen ja biletiimin välillä sekä ohjeistaa ja auttaa heitä tapahtumien järjestämisessä. 



    Biletiimissä, kuten muissakin tiimeissä, on huikea mahdollisuus vaikuttaa ja päästä mukaan ainejärjestömme tapahtumatoimintaan. Biletiimi järjestää vuosijuhlan jälkeisen silliaamiaisen, mikä on saavuttanut legendaarisen maineen myös muissa kylterijärjestöissä, aloitusviikon huikeimman tapahtuman eli Amazing Pori race, syksyn säihkyvän PorKy Galan ja mahdollisen omavalintaisen neljännen tapahtuman, jos kalenteriin vain mahtuu. 



    Tapahtumatoimikunta tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden päästä raskaiden opintojen lomassa pitämään hauskaa loistavassa porukassa ja suunnittelemaan erilaisia bileitä ja tapahtumia.

Myynti- ja markkinointitiimi

Myynti- ja markkinointitiimin jäsenet: Pauli Harmaala (vas.), Vilho Arvonen, Kia Kosunen, Arttu Pajarinen ja Eemeli Virtanen

  • Esittely

    Myynti- ja markkinointitiimi – tuttavallisemmin MyMa. Tiimin roolit ovat jakautuneet kahteen eri osaan; markkinointipuoleen ja myyntipuoleen. 



    MyMa-tiimin markkinointipuoli keskittyy tapahtumien visuaaliseen ulkonäköön, videoiden editointiin ja sekä tapahtumien kuvaamiseen. Tiimin jäsenenä sinulle tulee erittäin tutuksi erilaisten Facebook-tapahtumien ja Instagram-julkaisuiden luominen. Uusin aluevaltaus MyMa-tiimille on TikTok, jossa sisällöntuotanto on ollut heidän päävastuullaan – kannattaakin siis ottaa PorKyn TikTok-tili seurantaan @porinkylterit! Kaiken kaikkiaan MyMa-tiimi antaa sinulle erinomaisen paikan kokeilla rohkeasti omaa luovuuttasi ja samalla pääset kokeilemaan, millaista ainejärjestön sisällöntuotanto voi parhaimmillaan olla. Tähän tiimiin voit hakea, vaikka sinulla ei olisi aiempaa kokemusta valokuvaamisesta tai videoiden editoinnista, sillä oikea asenne ja kiinnostus aihetta kohtaan kantavat jo pitkälle!

Vujutiimi

Vujutiimin jäsenet: Laura Tuominen (vas.), Tinja Lasonen ja Maria Kaski

  • Esittely

    Vuosijuhlien järjestelyistä vastaa Vujutiimiksi kutsuttu toimikunta, johon kuuluvat vuosijuhlien isäntä ja emäntä, seremoniamestarit, PorKyn hallitus, myynti- sekä markkinointitiimi sekä silliksestä vastaava Biletiimi. Isännän ja emännän tärkeimmät tehtävät ovat kutsujen suunnittelu ja lähettäminen, juhlamenun valitseminen, juhlatilan järjestäminen, ohjelma sekä puheiden pitäminen. Seremoniamestarit vuorostaan vastaavat vuosijuhlien ohjelman sekä laulujen vetämisestä ja ylläpitävät juhlien järjestystä.



    Vuodesta 2020 lähtien opiskelijoista on valittu muutamista henkilöistä koostuva tiimi, joka toimii projektivastaavan oikeana kätenä vuosijuhlien käytännön järjestelyissä aina yhteistyökumppaneiden hankkimisesta, vieraiden kestitsemiseen kokkareilla. Vuosijuhlatiimin tärkein tehtävä on varmistaa projektivastaavan kanssa sujuva sekä arvokas cocktail-tilauus että vuosijuhla.

Approtiimi

Approtiimin jäsenet: Jussi Hedman ja Anna Villman

  • Esittely

    Yrjönkadun Approista vastaa Approtiimiksi kutsuttu toimikunta, johon kuuluvat projektivastaava, yrityssuhdevastaava, myynti- sekä markkinointitiimi sekä PorKyn hallitus. Vuodesta 2023 lähtien opiskelijoista on valittu tiimi, jotka toimivat projektivastaavan oikeana kätenä Yrjönkadun Appron toteuttamisessa.



    Approtiimi koostuu yrityssuhdevastaavasta, mediavastaavasta sekä tiedottajasta. Approtiimin yrityssuhdevastaava tekee tiivistä yhteistyötä PorKyn yrityssuhdevastaavan kanssa ja heidän vastuullansa ovatkin tapahtuman yhteistyösuhteet. Mediavastaava tehtäväkenttään kuuluu tapahtuman visuaalinen ilme sekä tapahtuman näkyvyys eri kanavissa ja hän tekee tiivistä yhteistyötä tiedottajan kanssa, joka laatii tapahtuman tiedotteet sekä viestintäsisällöt.

Maisteritoimikunta

Maisteritoimikunnan jäsenet: Viivi Puustinen (vas.), Aaro Tuominen, Vilhelmiina Riuttala, Niklas Rauvola, Lotta Selenius ja Tinja Lasonen

  • Esittely

    Maisteritoimikunnan tavoitteena on luoda maisteriopiskelijoille suunnattuja tapahtumia ja toimia linkkinä alumnitoimintaan. Toimikunnan tarkoituksena on saada integroitua maisterit yhä vanhemmin osaksi PorKyä sekä järjestää uusia ja monipuolisia, matalan kynnyksen tapahtumia maistereille sekä maisterihenkisille opiskelijoille, joissa maisterit saataisiin lähemmäs Porin Kyltereiden toimintaa sekä toisiaan. Toimikunnan nimestä huolimatta myös kandivaiheen opiskelijat ovat kuitenkin tervetulleita mukaan tapahtumiin ja toimintaan.

NESU-hallitus

NESU-hallituksen jäsenet: Elvira Mäkinen (vas.), Nella Kontiainen, Taneli Ruusunen, Iida Mäkinen, Laura Vanhalukkarla, Tea Laine ja Elmeri Leponiemi

  • Esittely

    NESU on ihmisen parasta aikaa!



    NESU eli Nordiska Ekonomie Studerandes Union on pohjoismaiden kauppatieteiden opiskelijoita yhdistävä järjestö. 1950-luvulla perustettu yhteisö tukee eri maiden kylterien yhteistyötä seminaarien, juhlien, asiatapahtumien ja muiden verkostoitumistapahtumien merkeissä. NESU-toimintaa on tällä hetkellä kolmessatoista eri kylterikaupungissa, joista 11 sijaitsee Suomessa! Näiden lisäksi aktiivista toimintaa on myös Virossa ja Ruotsissa.



    Vuodesta 2018 alkaen toiminnasta Porissa on vastannut NESU-PorKy. Meillä Porissa NESU:a kuvastaa yhteisöllisyys, vapaus ja hauskuus! Mahtavat akateemiset pöytäjuhlat eli sitsit, rennot illanvietot, sekä yhteistyöt muiden NESU-yhteisöjen kanssa tarjoavat tapahtumia aivan jokaiselle nesulaiselle. Vuoden odotetuimpia NESU-tapahtumia kansallisesti ovat vuoden starttaava NESU-Dagen, huikea Wappurundi, NESU-Finlandin kesämöksä ja kahdesti vuodessa järjestettävät NESU Conferencet eli Semmat. NESU:n tapahtumat löydät julkisesta kalenterista osoitteesta https://nesu.net/calendar/.



    Miten pääsen osaksi NESU-toimintaa?



    Liittymällä PorKyn jäseneksi olet automaattisesti myös NESU-PorKyn jäsen. Jäsenenä saat mahdollisuuden osallistua kaikkiin NESU-PorKyn, NESU-Finlandin ja muiden NESU-yhteisöjen ulkkareille avoimiin tapahtumiin. Ulkkaroimaan, eli osallistumaan ulkopaikkakuntien tapahtumiin, pääset ilmoittautumalla NESU-PorKyn tiedottajan kautta. Instagramistamme löytyy tarkemmat ohjeet juuri tätä varten!



    NESU-PorKyn tapahtumiin pääset ilmoittautumaan tapahtumakuvauksessa näkyvän ilmolinkin kautta. Onnistuneen ilmoittautumisen jälkeen saat vahvistussähköpostin, joka toimii lipun tavoin.



    Jos sinulla on mitään kysyttävää NESU:n toiminnasta, tapahtumista tai mistään vastaavasta, ota rohkeasti yhteyttä NESU-PorKyn hallitukseen!



    Instagram: @nesuporky

    Facebook: NESU-PorKy

    Sähköposti: nesu@porinkylterit.fi

Suomen Ekonomit

Kylterien ja Ekonomien yhteisö

Suomen Ekonomit on kauppatieteellisen yliopistotutkinnon suorittaneiden ja alan opiskelijoiden palvelu- ja etujärjestö. Yhteensä lähes 60 000 jäsentä muodostaa 25 ekonomiyhdistyksen ja 14 kylteriyhdistyksen kansallisen verkoston. Porin Kylterit ry on yksi näistä 14:sta kylteriyhdistyksestä.

Opiskelijajäsenyys

Jäsenyytesi alkaa, kun liityt omaan opiskelijayhdistykseesi ja Suomen Ekonomeihin. Suomen Ekonomien jäsenyys on ilmainen. Liittyessäsi Suomen Ekonomit veloittaa PorKy ry:n jäsenmaksun (40 €) ja tilittää sen eteenpäin yhdistyksellesi.

Ekonomijäsenyys

Opiskelijajäsenyytesi päättyy valmistumiseen, mutta voit jatkaa jäsenyyttäsi ekonomijäsenyydellä. Liittyessäsi ekonomijäseneksi sinun tulee valita myös ekonomiyhdistys, johon haluat kuulua. Tämä vaihe sisältää valinnan omaan ekonomiyhdistykseen liittymisestä.

Edut ja hyödyt

Kylterin työnhaun palvelusta löydät parhaat työkalut työnhakuun 24/7. Palvelun tavoitteena on tehdä työnhausta sinulle mukavampaa, merkityksellisempää ja ennen kaikkea tuloksekkaampaa. Työnhakuvinkkien lisäksi saat työkaluja ajanhallintaan ja hyvinvoinnin parantamiseen.

Gradupalvelu. Miten pääsen alkuun? Mistä löydän aiheen? Mitä hyötyä tästä koko työstä on? Kylterin gradupalvelu tarjoaa vastaukset edellisiin, sekä kaikkiin muihin kysymyksiisi. Ja sen mitä et palvelusta vielä löydä, voit selvittää laittamalla viestiä uravalmentajillemme.

Palkkaneuvonta auttaa oikean palkkatason määrittämisessä töitä hakiessa. Kesätyöpalkka-, gradupalkkio- ja vastavalmistuneen palkkasuositukset löydät Suomen Ekonomien nettisivuilta.

Uraneuvonta ja -valmennus. Saat esimerkiksi henkilökohtaista palautetta esimerkiksi cv:stäsi tai työhakemuksestasi, haastattelusparrausta työhaastattelua varten, laadukkaita webinaareja työnhausta sekä voit osallistua mentorointiin.

Lakipalveluissa voit tarkistuttaa työsopimuksesi ennen allekirjoittamista, kysyä apua sopimusneuvotteluun, sekä saat lisätietoa alasi työehtosopimuksista.

KOKO-työttömyyskassa. Voit kuulua työttömyyskassaan Suomen Ekonomien kautta jo opiskeluaikanasi. Voit saada ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa valmistuttuasi, jos et löydäkään heti valmistumisen jälkeen työpaikkaa. Voit kerätä työttömyyspäivärahaan oikeuttavaa työssäoloaikaa kesä- tai osa-aikatöillä. Lisää aiheesta osoitteesta kokokassa.fi tai kylliltä.

Verkostoituminen ja tapahtumat. Suomen Ekonomit järjestää vuosittain useita tapahtumia, joissa voit verkostoitua ja kehittää ammatillista osaamistasi. Paikallisesti kylli järjestää tapahtumia Porissa sekä on mukana tukemassa PorKyn järjestämiä tapahtumia.

Lue lisää opiskelijan eduista

Kylteriyhdyshenkilö Porin yliopistokeskuksessa

Tiitus Mäkelä

Kylteriyhdyshenkilö

Muut sidosryhmät

Porin ylioppilasyhdistys Pointer

Pointer ry

  • Tutustu

    Porin Ylioppilasyhdistys Pointer ry on Porin yliopistokeskuksen opiskelijoiden opiskelijayhdistys. Yhdistyksen jäseniä ovat kaikki yliopistokeskuksen opiskelijat, jotka ovat maksaneet ylioppilaskuntamaksunsa ja täyttäneet Pointerin jäsenlomakkeen.



    Yhdistyksen tarkoituksena on sääntöjen mukaan yhdistää Porin yliopistokeskuksen tutkinto-opiskelijoita, toimia heidän edunvalvojanaan Porin kaupungissa ja Porin yliopistokeskuksessa sekä edistää heidän yhteiskunnallisia, sosiaalisia ja henkisiä pyrkimyksiään sekä yleisiä ja yhteisiä opintososiaalisia asioita, koulutus- ja opintoasioita sekä vapaa-ajan toimintaa.



    Yhdistyksen toimintaan sisältyy uusien opiskelijoiden tutortoiminnan, kopiointipalveluiden, bileiden, liikuntapalveluiden ja –tapahtumien yms. järjestäminen.



    Yhdistys ylläpitää kontakteja Porin kaupunkiin, emoylioppilaskuntiin, ainejärjestöihin, muihin opiskelijajärjestöihin sekä alueen yrityksiin.

TSE Pori

TSE Pori

  • Tutustu

    Turun kauppakorkeakoulu (TSE) on kansainvälisesti korkeatasoinen liiketaloustieteen ja taloustieteen kouluttaja, mikä on maailman 75 parhaan kauppakorkeakoulun joukossa. Vaativan, työelämän tarpeet huomioonottavan koulutuksen ansiosta Turun kauppakorkeakoulusta valmistuvat opiskelijat työllistyvät erinomaisesti. TSE tunnetaan monipuolisesta ja kansainvälisesti korkeatasoisesta tutkimuksesta. Lisäksi TSE on tunnettu poikkeuksellisen laajasta yhteistyöverkostosta.



    TSE Porissa voi valita Liiketoimintaosaamisen KTK-tutkinto ohjelman ja asiantuntijaorganisaatioiden liiketoimintaosaamisen maisteriohjelma (KTM) kolmesta eri erikoistumissuunnasta: Talousjohtaminen (laskentatoimi ja rahoitus), johtaminen ja organisointi sekä markkinointi.  Erikoisuutena TSE Porissa mahdollisuus ristiinopiskella Porin yliopistokeskuksen muissa yksiköissä. Voit suorittaa ainutlaatuisen taloudellisteknillisen tutkinnon, jossa sivuaine Tampereen yliopistosta.

UCPori

UCPori

  • Tutustu

    Porin yliopistokeskus, UCPori, on 1 400 opiskelijan, 150 asiantuntijan ja kahden yliopiston muodostama verkostomaisesti toimiva monialainen tiedeyhteisö.



    Porin yliopistokeskuksessa toimii kaksi yliopistoa, joiden Porin yksiköissä tehdään tutkimusta seuraavilla tieteenaloilla:



    • Tampereen yliopisto: tekniikka, talous ja yhteiskuntatieteet
    • Turun yliopisto: kauppatieteet, kulttuuri, merenkulku, lääketiede


    Porin yliopistokeskuksen hallintomallina on konsortio, jonka ylin päättävä elin on kaksi kertaa vuodessa kokoontuva rehtorikokous. Sen puheenjohtajana toimii koordinaatioyliopiston, Tampereen yliopiston, rehtori.



    Porin yliopistokeskuksen sisäisestä hallinnosta, edunvalvonnasta ja yhteisistä asioista vastaa kerran kuukaudessa kokoontuva johtoryhmä, jonka puheenjohtajana toimii yliopistokeskuksen johtaja. Käytännössä yhteistä toimintaa koordinoi ja toimeenpanee yliopistokeskuksen koordinaatioyksikkö.

Turun yliopiston ylioppilaskunta

Turun yliopiston ylioppilaskunta

  • Tutustu

    Turun yliopiston ylioppilaskunta (TYY) on Turun yliopiston opiskelijoiden edunvalvoja ja palvelujen tarjoaja. Jokainen Turun yliopiston perustutkinto-opiskelija on osa TYYtä. TYYläisiä on yhteensä noin 15 000!



    Ylioppilaskunnan tarkoitus ja tehtävät on määritelty yliopistolaissa. Ylioppilaskunnan tehtävänä on toimia jäsenistönsä yhdyssiteenä ja edistää heidän yhteiskunnallisia, sosiaalisia ja henkisiä pyrkimyksiään.



    TYY valitsee opiskelijaedustajat tärkeimpiin yliopiston hallintoelimiin ja valvoo opiskelijoiden etuja niin yliopistolla, alueella kuin kansallisestikin. TYY rakentaa myös yhteisöllisyyttä kaikkien jäsentensä välille. Tarjoamme apua ja mahdollisuuksia järjestöillemme, järjestämme tapahtumia koko yhteisölle ja olemme jäsentemme tukena.

NESU-PorKy

NESU-PorKy

  • Tutustu

    NESU on ihmisen parasta aikaa!



    NESU eli Nordiska Ekonomie Studerandes Union on pohjoismaiden kauppatieteiden opiskelijoita yhdistävä järjestö. 1950-luvulla perustettu yhteisö tukee eri maiden kylterien yhteistyötä seminaarien, juhlien, asiatapahtumien ja muiden verkostoitumistapahtumien merkeissä. NESU-toimintaa on tällä hetkellä kolmessatoista eri kylterikaupungissa, joista 11 sijaitsee Suomessa! Näiden lisäksi aktiivista toimintaa on myös Virossa ja Ruotsissa.



    Vuodesta 2018 alkaen toiminnasta Porissa on vastannut NESU-PorKy. Meillä Porissa NESU:a kuvastaa yhteisöllisyys, vapaus ja hauskuus! Mahtavat akateemiset pöytäjuhlat eli sitsit, rennot illanvietot, sekä yhteistyöt muiden NESU-yhteisöjen kanssa tarjoavat tapahtumia aivan jokaiselle nesulaiselle. Vuoden odotetuimpia NESU-tapahtumia kansallisesti ovat vuoden starttaava NESU-Dagen, huikea Wappurundi, NESU-Finlandin kesämöksä ja kahdesti vuodessa järjestettävät NESU Conferencet eli Semmat. NESU:n tapahtumat löydät julkisesta kalenterista osoitteesta https://nesu.net/calendar/.



    Miten pääsen osaksi NESU-toimintaa?



    Liittymällä PorKyn jäseneksi olet automaattisesti myös NESU-PorKyn jäsen. Jäsenenä saat mahdollisuuden osallistua kaikkiin NESU-PorKyn, NESU-Finlandin ja muiden NESU-yhteisöjen ulkkareille avoimiin tapahtumiin. Ulkkaroimaan, eli osallistumaan ulkopaikkakuntien tapahtumiin, pääset ilmoittautumalla NESU-PorKyn tiedottajan kautta. Instagramistamme löytyy tarkemmat ohjeet juuri tätä varten!



    NESU-PorKyn tapahtumiin pääset ilmoittautumaan tapahtumakuvauksessa näkyvän ilmolinkin kautta. Onnistuneen ilmoittautumisen jälkeen saat vahvistussähköpostin, joka toimii lipun tavoin.



    Jos sinulla on mitään kysyttävää NESU:n toiminnasta, tapahtumista tai mistään vastaavasta, ota rohkeasti yhteyttä NESU-PorKyn hallitukseen!



    Instagram: @nesuporky

    Facebook: NESU-PorKy

    Sähköposti: nesu@porinkylterit.fi

Porin Seudun Ekonomit

  • Tutustu

    Porin Seudun Ekonomit ry on Suomen Ekonomien paikallisyhdistys, joka on perustettu vuonna 1943. Monilla perustamisvuoden kuullessaan herää kysymys onko täysin sattumaa, että varsin viriili paikallisyhdistys on perustettu juuri ennen Bretton Woods -järjestelmän syntyä 1944? Olipa vastaus tähän mikä hyvänsä, Porin Seudun Ekonomien olemassaolon virallinen tarkoitus on edistää jäsentensä sivistyksellisiä pyrkimyksiä ammatinharjoittajina erityisesti talouteen liittyvien tietotaitojen osalta. Lienee sanomattakin selvää, että tämä erinomaisuuden tavoittelu ei tapahdu täysin tyhjiössä vaan edellyttää palavaa “brainstormaamista” erilaisissa “mööteissä” ja “roundtableissa” niin, että jokaiselle junnummallekkin riittää “airtimeä”. Voidaankin todeta, että arvoajurit on viritetty kaakkoon ja tapahtumiin kannattaa tulla tutustumaan myös sennumpiin alan vaikuttajiin.



    Miksi?



    • Arvoa saapumiseen ilmaisen ruoan (miltei aina saatavilla) lisäksi tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet tutustua erilaisiin uratarinoihin ja siten avartaa näkymiä tulevaisuuden suhteen.
    • Urbaanin legendan mukaan joku on joskus löytänyt työpaikan käymällä PorSE:n tapahtumassa.
    • PorSE:n virallinen haalarimerkki saatavilla osallistumalla tapahtumiimme, harvinaisuus lisää arvostusta.


    Mitä?



    • Porin Seudun Ekonomit järjestävät miltei joka kuukausi aamupala- tai lounastilaisuuden, johon Kylterit ovat enemmän kuin tervetulleita. 
    • Rapujuhlat mielessä? Savannin lait vallitsevat ja vain nopeimmat selviävät.
    • Tarjoamme myös kahville kastamista pari kertaa vuodessa yliopistokeskuksella, olemme mukana maisterivaiheen opiskelijoiden tapahtumissa mahdollisuuksien mukaan, sekä näymme siellä täällä PorKy:n tapahtumissa.


    Miten?



    • Ekonomien tapahtumakalenterista valitsemalla Porin Seudun Ekonomit.
    • Mikäli hintaa ei ole ilmoittautumisen yhteydessä, homma ei kustanna mitään esim. lounaat ja aamiaiset.
    • Kyltereille löytyy oma kiintiö tapahtumiin.
    • PorKy:n viestinnässä saattaa tulla vastaan.


    “Koit tul vaik täs vuare aikan mee tapahtumii, ni tullaa tiäksää vähä niinko tutuiks” - Porin Seudun Ekonomien sidosryhmävastaava 2022.

Share by: