Huomaamme kasvattaneemme vahvan pohjan pankin päivittäisen toiminnan käytännöistä, sekä oppineet asiakaskontaktien kautta myöskin uusia ja erittäin merkittäviä taitoja.

Haimme kesätöihin OP Länsi-Suomeen ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen ja meille avautuivat ovet itseämme kiinnostavaan pankkialaan.  Kesä on töiden parissa hurahtanut ohi hetkessä, ja koemme saaneemme runsaasti arvokasta kokemusta, sekä tietämystä siitä, että millaiselta pankin arki näyttää.

Kesän aikana Länsi-Suomen Osuuspankilla työskennellessämme olemme oppineet todella paljon uutta ja tutustuneet moniin uusin ihmisiin. Työpäivät ovat koostuneet lähinnä asiakaspalvelusta päivittäistiimissä ja ulosmyynnistä puhelimen välityksellä. Kesään on mahtunut paljon erilaisia asiakaspalvelutilanteita ja haastavia keissejä. Kaikki nämä ovat kuitenkin selvinneet omalla pohdinnalla tai kysymällä kokeneemmalta kollegalta. Asiakaspalvelu ei todellakaan aina ole helppoa. Puhelimen päässä on sitten alkukesän kankeuden jälkeen hiottu timanttiset myyntipuheet kartoittamalla asiakkaiden tarpeet ja laittamalla heidän pankkipalvelunsa kuntoon.

Työt ovat myöskin herättäneet kiinnostuksen uudelleen säästämiseen sekä sijoittamiseen. Usein aamuisin ennen konttorin ovien avaamista keskustelimme muiden kesätyöntekijöiden kanssa sijoitusmarkkinoista ja niihin liittyvistä uutisista – Mikäs sen parempaa kuin kahvi kädessä jutella pörssiyhtiöistä. Meidän tiimissämme oli muutenkin hyvä yhteishenki ja hiljaisempina hetkinä juteltiin kaikenlaisista asioista eli ei pelkästään sijoitukseen liittyvistä jutuista. Muutenkin meitä kesätyöntekijöitä oli paljon ja puhalsimme koko tiimin kanssa yhteen hiileen. Tämä kesä oli myös ensimmäinen ”oman alan” hommissa ja toimi hyvänä vakuutuksena, että kyllä tämä on se oikea ala.

Kuinka sitten opiskelu kauppakorkeakoulussa on auttanut työssämme? Opinnot avaavat laajempaa näkemystä pankin peruspalveluihin ylipäätään talouden rattaiden pyörimisen ymmärtämisen myötä, sekä sosiaaliset taidot ja laskennallinen tarkkuus ovat olleet ehkä merkittävimpiä tekijöitä, joista koemme olleen etua työssä. Työt ovat puolestaan tarjonneet käytännön oppeja ja kokemusta, jotka tasapainottavat hyvin yliopistossa opiskeltua teoriaa. Molemmat ovat tärkeä osa sitä jatkuvaa oppimista myös sitten tulevaisuudessa valmistumisen kynnyksellä.

All in all kesä on ollut todella antoisa kokemus. Kuten mainittu, taskuun jää arvokas kokemus ’’oman alan – ja uran ensiaskelista’’. Huomaamme kasvattaneemme vahvan pohjan pankin päivittäisen toiminnan käytännöistä, sekä oppineet asiakaskontaktien kautta myöskin uusia ja erittäin merkittäviä taitoja. Saamamme ensikosketuksen perusteella voimme suositella muitakin opiskelijoita hakeutumaan pankkialalle, mikäli pientäkään kiinnostusta löytyy.

Aaro Tuominen ja Joonatan Rantala, toisen vuoden rahoituksen ja laskentatoimen opiskelijat

Aaro Tuominen
Joonatan Rantala