Turun Yliopiston Ylioppilaskunta TYY

Turun kauppakorkeakoulun Porin yksikkö kuuluu Turun yliopistoon.
Turun kauppakorkeakoulu ja Turun yliopisto yhdistyivät vuoden 2010 alussa.
Porin Kylterit ry on osa Turun Yliopiston Ylioppilaskuntaa.

Turun yliopiston ylioppilaskunta (TYY) on vuonna 1922 perustettu Turun yliopiston opiskelijoiden etu- ja palvelujärjestö, johon jokainen Turun yliopiston opiskelija automaattisesti kuuluu. Yliopistoilmoittautumisen yhteydessä jouduit maksamaan reilun 100 euron maksun, jolla liityit TYY:n jäseneksi. Toimintaa on Turussa, Raumalla ja Porissa.

Ylioppilaskunnan ylintä päätäntävaltaa käyttää edustajisto, jonka toimikausi on kaksi vuotta. Edustajistossa on 41 jäsentä eri vaalilistoilta, jotka valitaan vaaleilla. Edustajisto päättää mitä ylioppilaskunta tekee, hyväksymällä toimintasuunnitelman, talousarvion ja linjapaperit. Vuonna 2020 Porista edustajistoon pääsivät Anton Venäläinen ja Christian Ström. Heihin voit olla yhteydessä kaikissa TYY:tä koskevissa asioissa.

Jokainen ylioppilaskunnan jäsen voi asettua ehdolle, joten pistä ajatus korvan taakse! Muista myös äänestää tulevissa edustajistovaaleissa.

Ylioppilaskunnan hallinto- ja toimeenpanovaltaa käyttää edustajiston valitsema hallitus, jonka toimikausi kestää kalenterivuoden. Hallitus hoitaa ylioppilaskunnan juoksevia asioita ja vastaa toimintasuunnitelman toteuttamisesta. He edustavat ylioppilaskuntaa ulospäin, valvovat ylioppilaskunnan hallintoa ja käyttävät yleistä toimeenpanovaltaa edustajiston päätösten asettamissa rajoissa. Edustajisto kokoontuu joka kuukauden viimeinen keskiviikko, useimmiten Turussa. Edustajiston kokouksiin on live-stream, jota voi kuka tahansa opiskelijavaikuttamisesta kiinnostunut seurata.