Tutor on sinun tukenasi koulun aloittamisessa. Häneltä saa apua niin käytännön asioissa, kuten kursseille ja tentteihin ilmoittautumisessa, mutta opastaa sinut myös sitseille, approille ja muihin opiskelutapahtumiin.

Yliopistoelämä voi olla kokonaan uudenlainen maailma verrattuna aikaisempiin opintoihin. Opintojen alku voi olla jännittävää aikaa, kun eteen tulee akateeminen vapaus, tenttiviikot, uudet kaverit, mahdollisesti uusi kaupunki sekä opiskelijajuhlien jälkeiset aamuluennot. Tämän kaiken tietävät tutorisi, jotka ovat itse kokeneet saman. Heillä voi olla siis kullanarvoisia vinkkejä, niin kouluarkeen kuin iltarientoihin liittyen. Et ole siis yksin, vaan tutorit ovat juuri teitä uusia pupuja varten. Heidän tehtävänsä on perehdyttää sekä toivottaa teidät tervetulleiksi Poriin.

Jo aloitusviikolla voi tulla paljon asioita, jotka mietityttävät, kuten kurssivalinnat, sähkösopimukset, luokkien sijainnit tai uuden kuntosalin löytäminen. Tutorit auttavat sinua myös asunnon etsinnässä ja jopa juoman valitsemisessa baaritiskillä. Myös muiden vanhempien opiskelijoiden kuin tutoreiden hihasta saa tulla vetämään minkä tahansa asian mietityttäessä. Poria ja erityisesti meidän rakasta ainejärjestöä PorKyä kuvataan usein mahtavaksi ryhmäksi, jolla on vahva yhteishenki.

Voit olla yhteydessä tutoriisi jo ennen opiskelujen aloittamista, mutta viimeistään aloitusviikolla oma ja muut tutorisi tulevat sinulle tutuiksi. Muistakaa, että jokainen tutor on itsekin ollut täysin samassa tilanteessa kuin tekin. Jokainen tutor on aloittanut opiskelunsa pupuna ja heilläkin on ollut samanlaiset kysymykset mielessään. Heidän puoleensa voi kääntyä missä tahansa mieltä askarruttavissa asioissa.