ASUMINEN PORISSA

 

Asunnon etsiminen kannattaa aloittaa heti tätä tekstiä lukiessasi, sillä mitä aikaisemmin on liikkeellä, sitä todennäköisemmin hyvä kämppä löytyy. Varsinkin suuremmissa kaupungeissa asuvat ovat tottuneet siihen, että on ihan normaalia asua opiskelijana kaukana keskustasta. Porissa tapahtuu kuitenkin mystinen etäisyysvääristymä, kun huomaat suurimman osan opiskelutovereistasi asuvan aivan ydinkeskustassa Porin maltillisen vuokratason mahdollistamana.

Kun 300-400 eurolla saa toimivan yksiön keskustasta, iskee kämppäkateus viimeistään siinä vaiheessa kun lähtee pyöräilemään sateessa sitä neljän kilometrin Via Dolorosaa baari-illan jälkeen, kavereiden vaappuessa torin laidalla sijaitseviin koteihinsa. Opiskelija-asunnot (Porin YH-asunnot) ovat Porissa lähes poikkeuksetta suunnattu ammattikorkeakoulun opiskelijoiden tarpeisiin ja ovat hinta/laatusuhteeltaan heikkoja, joten asunnon etsiminen yksityisiltä vuokranvälittäjiltä (esim. Vuokralukaali) on suositeltavaa.

LIIKUNTA JA URHEILU

ENERGY PULS WELLNES CENTER

Pointerin jäsenenä pääset Pulsille 2,5€ kertamaksulla. Kertamaksu sisältää salin sekä monipuoliset ryhmäliikuntatunnit. Sali on iso, nykyaikainen ja todella monipuolinen. Pulsilta löytyy oma puoli naisille ja sali sijaitsee vain nopean pyöräilymatkan päässä Porin keskustasta.

CROSSFIT KARJARANTA

24h periaatteella pyörivä toiminnallinen crossfit-sali, jossa myös ohjattuja, tiukkoja treenejä. Pointerin jäsenetuna kk-jäsenyys vain 45€/kk. Jos kaipaat uutta harrastusta Porissa, peruskurssi myöskin vain 49€! Lyhyen pyöräilymatkan päässä ydinkeskustasta.

HYVINVOINTICENTER

Laajasti erilaisia jooga- ja mielenhallintatunteja tarjoava studio sijaitsee aivan keskustassa. Pointerin kautta 3€ kertamaksulla pääsee ensiluokkaisille hyvinvointitunneille.

 

FITNESS 24/7

Ympäri Suomea löytyvä kuntosali löytyy myös Porista aivan torin laidalta. Salilta löytyy kaikki tarvittava myös kokeneemmallekin treenaajalle. Myös oma puoli naisille. Ja taatus törmäät ainakin kymmeneen porkyläiseen.

KARHUHALLI

Jalkapallohalli/juoksurata/crossfit-alue, jossa Pointerin viikottainen jalkapallovuoro järjestetään tiistaisin. Mahdollisuus samalla tehdä myös päivän treeni esim. vapaapainoalueella. Sijaitsee reilun kahden kilometrin päässä Porin keskustasta.

ISOMÄEN JÄÄHALLI

Karhuhallin vieressä sijaitseva halli on kaikkien patasydämien koti. Sinne keräännytään kannustamaan Porin Ässät voittoon pelistä toiseen. Halli on remontoitu nykyaikaiseen kuntoon, mutta Isomäen legendaarinen seisomakatsomo on jätetty lähes entiseen kuntoonsa. Siellä olevan poikkeuksellisen huikean meiningin on jokaisen kylterin koettava ainakin kerran.

MUUT PARHAAT PAIKAT

KAUPPAKESKUS PUUVILLA

Syksyllä 2014 valmistunut kauppakeskus on Satakunnan suurin kauppakeskus. Sijaitsee vain 30 metrin päässä yliopistokeskuksesta. Reilut 40 000 neliömetriä ja yli 60 liikettä 3 kerroksessa riittävät varmasti vaativammallekin shoppaajalle.

KIRJURINLUOTO

Jokirannassa ja aivan yliopistokeskuksen vieressä aukeava saareke hiekkarannalla, jonka luonto ja lenkkipolut ovat vertaansa vailla. Aurinkoisina päivinä takuuvarma piknikpaikka. Kirjurinluodosta löytyy myös frisbeegolf-rata. Kirjurinluoto toimii myös maankuulujen Pori Jazz-festivaalien päälavan sijaintipaikkana.

YYTERI

Suomen suurin hiekkaranta ei sen suurempia esittelyjä kaipaa. Alle puolen tunnin ajomatkan päässä Porin keskustasta sijaitseva hiekkaranta on jotain aivan uniikkia Suomen olosuhteissa. Porin Kylterien vuosijuhlat on perinteisesti järjestetty Yyterin rannalla sijaitsevassa kylpylähotellissa.

BAARIT JA YÖKERHOT

IHME JA KUMMA

2020 alkuvuodesta uusittu, PorKylaisillekin tuttu yökerho, jossa järjestetään useita opiskelijabileitä ja viikonloppuisinkin voi bailata aamuviiteen asti. Porin isoin yökerho, joka sijaitsee konttausmatkan päässä torilta, mikä on hyvä seikka Ihme ja Kumman (tutummin Ihkun) poikkeuksellisen kovan meiningin takia.

HEIDI’S BIER BAR

Heidi’s Bier Bar (kavereiden kesken Heidi’s) hiihti Poriin 2019 ja se on saavuttanut huikean suosion porkyläisten keskuudessa. Vauhdikas after ski -tunnelma, pöydillä tanssiminen ja isot tuopit ovat jokaisen kylterin mieleen. Torstaisin tarjolla beer pong-turnaus ja viikonloppuisin jokaisen yli 22-vuotiaan porkylaisen lempipaikka.

PUNAINEN KUKKO

Tämä maanpäällinen ruotsinlaiva-simulaattori on jokaisen yli 22-vuotiaan porkylaisen koettava. Le-gendaarinen yökerho, joka on avoinna vain viikonloppuisin, sijaitsee Itäpuistossa Heidissiä vastapäätä. 2 eri kerrosta, 6 eri baaria ja ikähaitari, joka on noin 22-60 vuotta takaavat takaavat, että jokaiselle löytyy jotain.

CAFÉ ELBA

Viihtyisä viinibaari, jossa myös ihana terassi ja makoisia salaatteja, kakkuja, antipastoja ja luomukahveja. Varma valinta fiinimpään iltaan!

BEER HUNTER’S

Torin kulmassa sijaitseva oluen ystävän paikka, joka tunnetaan porilaisten keskuudessa Hununa. Täältä löydät monia kotimaisia ja ulkomaalaisia käsityöoluita, joita voi maistella lautapelien merkeissä!

 

PUB WINSTON

Penkkiurheilijoiden lempipaikka, joka näyttää usealta eri screeniltä kaikki tärkeimmät urheilutapahtumat. Varmasti Porin kovin kisakatsomo, oli kyseessä laji kuin laji. Kerää kaverit kasaan ja mene ”muutamalle” seuraamaan urheilua. Sijaitsee kes- kustassa torin laidalla, Turosin vieressä.

RAVINTOLAT

AMARILLO

Amarillossa keskiviikkoisin virtaavat lähes ilmaiset hanat aina aamuyöhön asti, toimii hyvin pitstop-paikkana ennen yökerhoon siirtymistä. Kesäisin palvelee iso ja aurinkoinen terassi, jossa on ihana paistatella päivää.

PIKKU X

Yrjönkatua koristava ravintola, jossa menu muokkaantuu asiakkaiden mukaan. Useimman koulumatkan varrella. Nappaa täältä lounasta, hodarit tai tacot! Wolt toimittaa myös kotiin.

TURO’S HEAVY KEBAB

Street gastro-keittö, joka tarjoaa katuruokaa porilaisella twistillä. Erittäin suosittu paikka, jossa on aina jonoa ja Wolt-jonotusaika 45 minuuttia. Täältä löydät parhaimpien kebabien ja pitsojen lisäksi loistavia kasvisvaihtoehtoja. Kun on kerran tilannut ”Turosia”, löydät itsesi tiskiltä todennäköisesti aina uudelleen ja uudelleen. Sijaitsee Amarilloa vastapäätä.

YAK & YETI

Yak and Yeti edustaa Porin eksoottisempaa ruokatarjontaa. Tämä nepalilainen ravintola on hinta-laatusuhteeltaan ja maku-elämyssuhteeltaan takuuvarma valinta. Sijaitsee keskustassa Cabaretin läheisyydessä.

BLIND BURGER

Porin keskustassa sijaitseva burgeripaikka, joka tekee ruokaa tuoreista lähellä tuotetuista ravintoaineista. Ravintola on kerännyt mainetta todella hyvistä hampurilaisista sekä itsetehdyistä sipulirenkaista ja bataattiranskalaisista. Jokaisen makuun löytyy jotakin. Lisäksi täältä saa opiskelija-alennusta!