Pikalinkit Liity jäseneksi
Nordiska Ekonomie Studerandes Union

NESU eli Nordic Economics Students’ Union on 1950-luvulla perustettu järjestö, jonka tavoitteena on yhdistää kauppatieteiden opiskelijat Pohjoismaissa ja Virossa. Voittoa tavoittelematon järjestö tarjoaa jäsenilleen erilaisia tapahtumia ympäri vuoden ja niiden tarkoituksena on hauskanpito ja verkostojen luominen. Suomessa on tällä hetkellä 11 NESU-kaupunkia ja 13 järjestöä, jotka pitävät huolen siitä, että lähes jokaiselle viikolle riittää tapahtumia. Lisäksi NESU-toimintaa Suomessa koordinoi NESU Finland.
Kaikkein näkyvin osa NESU:a ovat sitsit, eli akateemiset pöytäjuhlat, joita järjestetään viikoittain ympäri Suomea. Osoitteesta www.nesu.net/calendar löytyvästä kalenterista löydät tulevat sitsit jo etukäteen, joten voit kerätä ystäväsi valmiiksi tulevaa maakuntamatkailua varten. Ja mikä parasta, sitseille voi lähteä myös yksin, sillä niiltä tulet aina löytämään uusia tuttavuuksia – joskus jopa elinikäisiä sellaisia.

NESU:n todellinen sydän löytyy kuitenkin semmoista, eli NESU Conferenceista, joita järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Ne ovat viikon mittaisia tapahtumia, joissa kauppatieteilijät kaikista maista ja kaupungeista kokoontuvat yhteen ratkomaan workshoppeja ja case-harjoituksia. Vastapainoksi ahertamiselle semmat tarjoavat myös erilaisia iltaohjelmia, jotka viimeistään nivovat osallistujista tiiviin yhteisön. Seuraava semma järjestetään Oulussa aiheena Startups and Entrepreneurship – From Idea to Enterprise. Semmoista ja niihin hakemisesta saa lisätietoa osoitteesta www.nesuconference.com.

Muita tärkeitä NESU-tapahtumia ovat NESU-dagenit, NESU Finlandin järjestämä NESU-kesämöksä sekä Wappurundi. Osallistumalla NESU-tapahtumiin varmistat hauskanpidon opiskeluiden lomassa ja saat opiskeluajaltasi mukaan myös unohtumattomia kokemuksia.

Lisätietoa tulevista tapahtumista löydät NESU-Porkyn Facebook-sivuilta osoitteesta www.facebook.com/nesupori ja NESU:n nettisivuilta . Muista myös seurata NESU-seikkailuja PorKyn Instagram -tililtä (@porinkylterit) ja käyttää hashtagia #nesuporky osallistuessasi NESU-tapahtumiin. Vastauksia kysymyksiin saat NESU-vastaavalta.