TÄLLÄ VIIKOLLA
 
MAANANTAI
18:00 Kulman skumppajooga, ZOOM
 
TIISTAI
18:00 PorKyn Wappuvisa, ZOOM
 
KESKIVIIKKO
19:00-23:00 HimaWappu 2020, Twitch.com
 
TORSTAI
Karhun pesu & lakitus -video (julkaisuaika ilmoitetaan myöhemmin)
18:30 Wappufarssi 2020
 
PERJANTAI
Wappukaste-haaste
 
Digitaalinen Wappu 2020
 
Kevään kohokohta on täällä taas (vallitsevan tilanteen mukaisessa muodossa)!!!!
 
Poikkeusaikana perinteinen kevään kohokohta Akateeminen Wappu on saanut poikkeuksellisen muodon. Vapun perinteitä kunnioitetaan tänä vuonna etänä, joten fyysisiä kokoontumisia ei järjestetä. Vappuviikolla tuotetaan tapahtumia siten, että niiden seuraaminen on mahdollista omalta kotisohvalta. Luvassa on vappuaiheisia lähetyksiä ja somehaasteita! Tule mukaan netin välityksellä juhlistamaan kanssamme 
opiskelijavappua!
 
Seuraa aktiivisesti Pointer ry:n ja muiden Porin opiskelijajärjestöjen somekanavia ja ole mukana vapun tapahtumissa! Julkaisemme myös tietoa muiden kaupunkien vapun vietosta, koska etävappu ei katso paikkaa!
 
Porilaisen opiskelijavapun virallinen tunniste on #porinwappu20.
 
AIKATAULU (Päivitetään sitä mukaan, kun varmistuu tarkemmat aikataulut ja tiedot)
 
== MAANANTAI 27.4 ==
 
SKUMPPAJOOGA
 
Kulma ry varmistaa meille 
mielenkirkkauden vappuhengessä tuomalla etäyhteydessä Skumppajoogan! Täytä lasi skumpalla tai muulla zen-tilaa edistävällä virvokkeella ja tule seuramaan lähetystä. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille opiskelijoille.
 
Klo 18 alkaen ZOOMissa (linkki lisätään tapahtumaan myöhemmin)
 
== TIISTAI 28.4 ==
 
PORKYN WAPPUVISA
 
Porin Kylterit tuottaa meille etätapahtumana tietovisakilpailun vappuhengessä! Voittajalle luvassa ”sikamainen” palkinto, joten tule mukaan! Tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille opiskelijoille. Tarkemmat tiedot julkaistaan myöhemmin.
 
Klo 18 ZOOMissa (linkki lisätään tapahtumaan myöhemmin)
 
== KESKIVIIKKO 29.4 ==
 
HIMAWAPPU 2020
 
Upeasti yhteistyössä Porin opiskelijajärjestöt ovat tuoneet kaikille opiskelijamielisille etävapputapahtuman, jossa virittäydytään vapputunnelmiin juontajien johdolla erilaisten haasteiden, pelien ja muun ohjelman siivittämänä. Lähetys on maksuton (haalarimerkki ostettavissa erikseen) ja avoin kaikille opiskelijoille ja opiskelijamielisille.
 
Klo 19 alkaen lähetys striimataan TWITCHin kautta (linkki lisätään myöhemmin)
 
Lisätietoa tapahtuman FB-sivulta: https://www.facebook.com/events/648463465995039/ Link: https://www.facebook.com/events/648463465995039/
 
== TORSTAI 30.4 ==
 
KARHUN PESU & LAKITUS
 
Tänä vuonna vappuaaton kohokohta tuotetaan perinteitä kunnioittaen, mutta se tuodaan Porilaisen kotiin videon välityksellä. Tilaisuudessa kuullaan Porin ylioppilasyhdistys Pointer ry:n puheenjohtajan ja Porin yliopistokeskuksen johtajan puheet, sekä seurataan Raatihuoneen puiston Karhu-patsaan pesua ja lakitusta. Tarkemmat ohjeet aikataulusta lähetyksen seuraamiseen julkaistaan myöhemmin.
 
WAPPUFARSSI 2020
 
Karhu-patsaan lakituksen jälkeen lävähtää käyntiin WappuFarssi 2020 Discordissa, jonka tuottaa meille Opiskelijakunta SAMMAKKO. Sima tuopposeen, munkki suuhun ja tule seuraamaan millainen farssi tästä syntyy, sillä ohjelmaa on iltaa asti luvassa! Tilaisuus on maksuton (haalarimerkkiostettavissa erikseen) ja avoin kaikille opiskelijoille.
 
Klo 18.30 alkaen SAMMAKKOn 
Discord-palvelimella liityt tästä, johon liityt tästä linkistä https://discord.gg/gkkQUcW (Sovellus ladattavissa https://discordapp.com/)
 
Lisätietoa tapahtuman FB-sivulta: https://www.facebook.com/events/256949125344775/ Link: https://www.facebook.com/events/256949125344775/
 
== PERJANTAI 1.5 ==
 
WAPPUKASTE -HAASTE
 
Porin Teekkarit PoTka ry:n vappupäivän perinteistä sillisaamiaista ei valitettavasti järjestetä tänä vuonna. Wappukaste toteutuu tänä vuonna etänä Pointer ry:n somessa. Haastamme Porin opiskelijat ottamaan osaa vappupäivän kasteeseen ja paras kastautuja palkitaan!!! Ohjeet osallistumisesta julkaistaan 
myöhemmin.
 
Vaikka vappu ei ole samanlainen kuin perinteisesti, niin silti tunnelma ja fiilis on korkealla! Osan vappuviikon perinteisten tilaisuuksien toteuttamisesta syksyllä on selvityksen alla. Liity kuitenkin opiskelijakavereidesi seuraan ja tule viettämään kanssamme opiskelijan juhlaa!
 
KARANTEENI ON VÄLIAIKASTA – WAPU EI LOPU KOSKAAN!
 
 
HimaWappu 2020
 
Vaikka hallituksen linjauksen mukaan vappu olisi peruttu, niin opiskelijoiltahan se ei lopu koskaan! Pelasta vappusi yhdessä Porin opiskelijajärjestöjen kanssa! #wabueilobu
 
P4 Sohv4PPROISTA inspiroituneena olemme lyöneet viisaat päämme yhteen ja ylpeänä voimme esitellä teille kaikille opiskelijamielisille HimaWappu 2020 – etävappu kotona tapahtuman! #himawappu #porinwappu20
 
HimaWappu 2020 järjestetään keskiviikkona 29.4. klo 19 alkaen suorana jokaisen kotisohvalle! 
Tapahtuman live on ilmainen, ja haalarimerkin saat ostaa kolmen euron hintaan Kide.appista! HimaWappu 2020 on etävappu-tapahtuma, johon sinulta ei vaadita muuta kuin hyvää fiilistä ja halutessasi voit valmistautua iltaan pukeutumalla haalareihin ja hankkimalla nämä ainekset: munkkeja, simaa, serpentiiniä ja munkkia/skumppaa/simaa.
 
HimaWappu tapahtumassa virittäydytään vapputunnelmiin juontajien johdolla erilaisten haasteiden, pelien ja muun ohjelman siivittämänä. Live-tapahtumassa pystyt keskustelemaan chatin kautta ja heittämään haasteita vaikka hosteille!
 
Tapahtuma striimataan Twitchin kautta (linkki tulossa myöhemmin!) ja kirjoittaaksesi chattiin sinun on ensin kirjauduttava sisään tai rekisteröidyttävä (tämä vie minuutin jos oikein reippaasti keksit käyttäjänimen). Striimiä voit katsoa sohvallasi/sängylläsi/lattiallasi puhelimella, tietokoneella tai älytelevisiolla (tai perinteisesti hdmi-kytkennällä tietokoneesta televisioon). #pysykotona
 
Ainutlaatuisen HimaWappu haalarimerkin saat ostaa omaksesi 3 euron hintaan Kide.appistä! Haalarimerkkien ostajien kesken arvontaan tuotepalkintoja, osta siis omasi.
 
MITÄ: HimaWappu 2020 – etävappu kotona
MISSÄ: Twitchissä aka sun kotona #stayathome
MILLOIN: 29.4. klo 19 alkaen
MITÄ MAKSAA: Haalarimerkki 3e Kide.appistä ja live on ilmanen ihan kaikille! https://kide.app/events/7b612f9f-bc89-4fcd-9b35-a3507f3b5f03 Link: https://kide.app/events/7b612f9f-bc89-4fcd-9b35-a3507f3b5f03
KENELLE: ihan jokaiselle opiskelijalle tai opiskelijamieliselle tai vappua rakastavalle!
 
Järjestävät tahot:
Porin Insinööriopiskelijat PIO ry
Porin Tradenomiopiskelijat PORA ry
Porin yhdistyneet sosiaali- ja terveysalan opiskelijat PYSTI ry
Porin Restonomiopiskelijat – PoResto ry
Porin Kylterit ry – PorKy
O’Diako Porin jaosto
Kulma ry
 
 
Kopon terveiset opiskelijoille!
 
Tahtoisin muistuttaa teitä kaikkia palautteenannon tärkeydestä. Yksittäisistä kursseista aletaan vähitellen kerätä kurssipalautteita, KieVin (kieli- ja viestintäopintojen keskus) opiskelijakysely on avattu ja myös TYY kerää opiskelijoilta kommentteja koronan vaikutuksista opintoihin. Koska tämän hetkinen tilanne on erikoinen, on palautteiden antaminen entistäkin tärkeämpää.
 
Nykytilanne on pakottanut opettajat löytämään uusia tapoja järjestää opetusta ja vaikka tilanne on ikävä, voidaan 
tästä oppia myös normaalioloja ajatellen. Mikäli siis koet, että esimerkiksi jokin opetusmetodi on ollut todella toimiva, olisi nyt hyvä hetki kertoa siitä myös opettajille. Toki opetusmetodien lisäksi palautetta voi antaa myös esimerkiksi kurssisisällöistä ja muista opetukseen liittyvistä asioista.
 
Muutoksiahan ei nimittäin saada aikaan, mikäli muutostarpeista ei tiedetä.
 
Ihanaa kevään jatkoa kaikille,
Erika
 
kopo@porinkylterit.fi
 
MIELENTERVEYSKYSELY
 
Olemme toteuttaneet yhteistyössä Porin Yliopistokeskuksen opiskelija-ainejärjestöjen kanssa mielenterveyskyselyn koskien yleisesti opiskelijoidemme hyvinvointia ja lisäksi koronatilanteen vaikutuksia hyvinvointiin ja opiskeluun. Emme voi painottaa tarpeeksi sitä, kuinka tärkeää tietoa tämä kysely tuottaa meille!
 
Alla olevan linkin kautta pääset vastaamaan kyselyyn. Kysely on anonyymi ja yksittäisiä henkilöitä ei pysty tunnistamaan vastauksista. Kiitos jo etukäteen kaikille vastaajille!
 
 
MUITA KÄYNNISSÄ OLEVIA KYSELYJÄ:
 
KieVin opiskelijakysely:
 
Kieli- ja viestintäopinnot poikkeustilan aikana Yliopiston siirtyminen etäopetukseen on vaikuttanut kieli- ja viestintäopintojen suorittamiseen. Tässä kyselyssä pyydämme sinua kertomaan, miten poikkeustila on vaikuttanut sinun kieli- ja viestintäopintoihisi KieVissä. Vastaa kyselyyn viimeistään maanantaina 11.5.
 
Vastaaminen vie 5-10 minuuttia. Vastatessasi voit osallistua Turun yliopiston ’Get inspired by science’ T-paita arvontaan (5 kpl)! LINKKI KYSELYYN: https://link.webropolsurveys.com/S/4EAB148CF625F74A 
 
TYY:n kysely koronan vaikutuksesta opintoihin: https://www.tyy.fi/fi/covid-19-study-affect
 
MUUTA TÄRKEÄÄ TIEDOTETTAVAA
 
Terveiset opintotoimistolta
 
Hei,
 
tässä Porin opiskelijoille jo etukäteen tiedoksi koonti yksikön kesäopintotarjonnasta kesälle 2020. Koko yliopiston kesäopintotarjonta tullaan kokoamaan intraan (https://intranet.utu.fi/index/kesaopinnot-ymparivuotinen-opiskelu/Sivut/default.aspx ) ja myös Porin osalta tiedot päivitetään ko. sivuille 30.4 mennessä.
 
Kesällä ei lähtökohtaisesti tulla järjestämään sali- eikä exam-tenttejä ja opettajat ovat kiitettävästi suunnitelleet korvaavia suoritus- ja tenttitapoja, jotta opintojen suorittaminen on mahdollista. Kesäkuun alkuperäiset salitenttipäivät on peruttu ja korvaavat suoritustavat löytyvät koonnista. Mikäli tarvitsette lisätietoa kurssien suoritus- tai tenttimistavoista, kannattaa ensin tutustua opintojaksojen moodle-sivustoihin. Opettajat ovat mahdollisuuksien mukaan lisänneet ohjeistuksia moodleen. Mikäli ohjeita ei löydy kurssin moodle-sivuilta, voitte kysyä tarkempia tietoja opettajalta. Osalla koti-/moodle-tenteistä on käytössä nettiopsun tentti-ilmoittautuminen, mutta tästäkin löytyy lisätieto moodlesta tai opettajalta. Mikäli teillä on kysyttävää koonnista ja jokin asia siinä on epäselvä, voitte ottaa yhteyttä minuun.
 
Muistattehan myös, että opintojen ohjausta ja neuvontaa on tarjolla normaalisti (vaikkakin etäyhteyksien kautta). Jos teillä on opintoihin tai opintojen etenemiseen liittyviä kysymyksiä, niin otattehan rohkeasti yhteyttä meihin.
 
Intraan on koottu meidän (opintotoimiston henkilökunnan) yhteystiedot: https://intranet.utu.fi/fi/yksikot/tse/studying/opintojen-ohjaus/opintohallinon-henkilokunta/Sivut/default.aspx  (sivun lopussa) sekä omaopettajien ja vastuuopettajien yhteystiedot: https://intranet.utu.fi/fi/yksikot/tse/studying/opintojen-ohjaus/Sivut/Opintojen-ohjaus-Porissa.aspx 
 
PORI KESÄOPINNOT 2020 PDF-TIEDOSTO (alustava suunnitelma): https://drive.google.com/file/d/1YZyhKOZShsG-1HwSwMN-NsyMRhhbzHL8/view?usp=sharing
 
Ystävällisin terveisin
 
Sanna Heino
Koulutussuunnittelija
 
Sähköavaimen lisäaika-anomus
 
Porin yliopistokeskuksen tutkinto-opiskelijoilla käytössä oleviin sähköisiin avaimiin anotaan lisäaikaa vuosittain (1.4.-4.9. välisenä aikana). Avain oikeuttaa pääsyn sähköiseen tenttitilaan, kirjastoon sekä rajoitetusti yksikkösi ATK-luokkiin (HUOM. POIKKEUSAIKA)
 
Voit hakea lisäaikaa täällä lomakkeella: https://ucpori.fi/sahkoavaimen-lisaaika-anomus/
 
YRJÖNKADUN APPRO -TIIMIN HAKU ON AUENNUT!
 
Mikäli haluat olla avainroolissa järjestämässä yhtä koko Satakunnan suurimmista ja odotetuimmista opiskelijatapahtumista, tämä tiimi on juuri sinua varten! Tänä vuonna haemme, ensimmäistä kertaa ikinä, kolmea innokasta tiimipelaajaa järjestämään Yrjönkadun Approja kanssamme.
 
Tiimissä pääset kurkistamaan suurtapahtuman järjestämisen kulisseihin ja saat loistavaa kokemusta projektityöskentelystä. Yrjönkadun Appro -tiimin tehtävänä on muun muassa itse tapahtuman järjestäminen ja 
markkinointi.
 
Lähetä meille avoin hakemuksesi, jossa kerrot itsestäsi ja siitä, miksi juuri sinä sopisit osaksi uutta approtiimiä. Lähetä hakemus sähköpostitse 10.5. mennessä osoitteeseen projektivastaava@porinkylterit.fi tai yrityssuhdevastaava@porinkylterit.fi