TÄLLÄ VIIKOLLA
 
…viikkotiedote on hieman erilainen. Osa onkin saattanut jo huomata muualla PorKyn sosiaalisen median kanavissa, että olemme koronavirus tilanteen takia joutuneet perumaan kaikki tapahtumat 12.4. asti (Huom. vuosijuhlia ei peruta, vaan ne siirretään syksylle Lisätietoa alempana). Päätös ei ole helppo, mutta se on välttämätön opiskelijoiden terveyden turvaamisen kannalta. Noudatamme Turun Yliopiston, TYY:n ja Suomen hallituksen suosituksia ja linjauksia.
 
Tässä viikkotiedotteessa on kootusti, mitä sinun pitäisi tietää kyseisien tapahtumien perumisista. Jokaisen tapahtuman kohdalla on avattuna siis yksityiskohtaisemmin, mitä perumisesta aiheutuu.
 
Tiedote saattaa sisältää toistoa, jos olet seurannut esimerkiksi Facebookin julkaisuja ja tapahtumien omia eventtejä, mutta varmistamme tällä kertauksella, että tieto on varmasti saavuttanut jokaisen. Tiedotteen lopussa on linkkejä ja muiden tahojen linjauksia tämänhetkisessä tilanteessa. Loppuun on myös lisätty tietoa 
muista tärkeistä asioista, joten kannattaa selata tiedote loppuun asti. Koulu tiedottaa opetuksen muutoksista sähköpostilla ja Intrassa, joten seuraathan aktiivisesti myös näitä kanavia.
 
Tilanne on ikävä ja kevät saattaa vaikuttaa todella tyhjältä, mutta pyrimme kuitenkin löytämään korvaavia tapoja tiedottamiselle ja sisällön tuottamiselle. Pidämme siis teille seuraa myös pitkin kevättä etäyhteyksillä. Kannattaakin seurata PorKyä Facebookissa, Instagramissa ja Snäpissä.
 
Nyt pääset jatkamaan tietopommin lukemista. Tervettä kevättä kaikille ja muistakaa pestä käsiä!
 
Terveisin,
Hallitus 2020
 
Karhupoikkarit 18.3.2020 etkot ja jatkot
 
Joudumme ikäväksemme ilmoittamaan, että poikkareiden Beer Pong -etkotapahtuma ja Karhupoikkarit goes Porin yöhön ft. Mäkki ovat peruutettu koronavirus tilanteen takia. Teemme vaikean päätöksen osallistujien terveyttä ajatellen ja pahoittelemme ikävää tilannetta. Lippujen hinnat palautetaan osallistujille.
 
ETKO-TAPAHTUMAN PELAAJAT: 
Rahat palautetaan kokonaisuudessaan osallistujille. Laitathan joukkueen ilmoittautumisen maksaneen osapuolen tilinumeron sähköpostilla osoitteeseen talousvastaava@porinkylterit.fi, jolloin maksamme osallistumismaksun takaisin tilille.
 
ETKO-TAPAHTUMAN KATSOJAT:
Kide.Appin kautta ostetut liput korvataan. Palautetusta hinnasta pidätetään käsittelykulut Kide.Appin toimesta, joten tämän takia palautussumma on hieman pienempi kuin alkuperäinen maksettu hinta. Palautus tapahtuu automaattisesti ja ei edellytä toimia lipun ostaneilta.
 
JATKOILIJAT:
Kide.Appin kautta ostetut liput korvataan. Palautetusta hinnasta pidätetään käsittelykulut Kide.Appin toimesta, joten tämän takia palautussumma on hieman pienempi kuin alkuperäinen maksettu hinta. Palautus tapahtuu automaattisesti ja ei edellytä toimia lipun ostaneilta.
 
Ystävällisin terveisin,
Karhupoikkarit-tiimi
 
Porin Kyltereiden 17. vuosijuhlien siirtyminen syksyyn
 
Hei!
 
Joudumme harmiksemme ilmoittamaan, että Porin Kylterit ry:n vuosijuhlat siirtyvät syksyyn vallitsevien olosuhteiden vuoksi. Tarkemmasta vuosijuhlien ajankohdasta ilmoitamme myöhemmin, kun asiasta on sovittu järjestäjän kanssa.
 
Mikäli olet ilmoittautunut vuosijuhlillemme, on paikkasi varattuna myös syksyksi siirrettäviin juhliin. Jos aiot yhä syksyllä osallistua, ei sinulta vaadita mitään erillisiä toimenpiteitä. Paikkansa voi kuitenkin myös peruuttaa ja rahat saada takaisin, mikäli syksyllä ei pääse vuosijuhlillemme osallistumaan. Vapautetut paikat täytetään lähempänä vuosijuhlia erillisessä ilmoittautumisessa.
 
Peruutusta ei tarvitse tehdä välittömästi, vaan ilmoitamme asiasta tarkemmin vuosijuhlien uuden päivämäärän selvittyä. Samat hinnat pysyvät tulevaisuudessa, joten jos tiedät jo nyt osallistuvasi syksyllä vuosijuhlillemme, voit maksaa laskusi normaalisti. Mikäli et ole vielä varma pääsetkö osallistumaan, voit maksaa laskusi myöhemmin tarkentuvaan eräpäivään mennessä.
 
Pahoittelemme tätä ikävää tilannetta ja toivomme teiltä ymmärrystä.
 
Kaikki kysymykset vuosijuhliamme koskien (myös mahdolliset peruutukset) voitte lähettää osoitteeseen 
projekti@porinkylterit.fi.
 
Viva La PorKy -Sillis 2020
 
Porin Kylterit ry:n vuosijuhlat siirtyvät syksyyn vallitsevien olosuhteiden vuoksi, jonka seurauksena myös sillis siirretään syksylle. Tarkemmasta vuosijuhlien ja silliksen ajankohdasta ilmoitamme myöhemmin, kun asiasta on sovittu järjestäjän kanssa.
 
Mikäli olet ilmoittautunut sillikselle erilisessä ilmoittautumisessa, on ilmoittautumisesti voimassa myös syksyllä. Jos haluat peruuttaa ilmoittautumisesi, rahasi palautetaan takaisin. Tässä tapauksessa menetät kuitenkin paikkasi 
silliksellä ja joudut ilmoittautumaan uudessa ilmoittautumisessa syksyllä.
 
Pahoittelemme tätä ikävää tilannetta ja toivomme teiltä ymmärrystä.
 
Kaikki kysymykset vuosijuhliamme tai sillistämme koskien (myös mahdolliset peruutukset) voitte lähettää osoitteeseen projekti@porinkylterit.fi.
 
Terveisin,
PorKyn Biletiimi
 
MUITA PERUUTETTUJA TAPAHTUMIA
 
– Kahvihetkiä ei tulla järjestämään 12.4. asti. Tiedotamme, kun kahvihetket alkavat taas pyörimään.
 
– Kopo-kylli kahveja ei järjestetä myöskään 12.4. asti
 
– OP aamubrunssi perutaan
 
– Alumnisitsit perutaan
 
– Futis- ja lätkävuoroja ei järjestetä
 
– NESU-sitsit peruutetaan ja tästä tiedotetaan lisää sitsien Facebook-tapahtumassa: https://www.facebook.com/events/181276819956062/ (Mikäli olet ilmoittautunut sitseille, älä maksa niitä. Rahat palautetaan osallistujille ja ohjeet tähän tulevat Facebook-tapahtumaan.)
 
– Porin Seudun ekonomien tiedote: (Ekonomien Facebook):
Porin Seudun Ekonomit seuraa maan hallituksen ja Suomen Ekonomien linjaa ja peruu kaikki fyysiseen läsnäoloon perustuvat kevään jäsentapahtumansa toukokuun loppuun asti. Porin Seudun Ekonomien tavoitteena on tarjota jäsenilleen turvallisia virkistäytymis- ja verkostoitumismahdollisuuksia, mikä ei pandemiaksi muuttuneen koronavirustilanteen myötä ole mahdollista. Tapahtumiin ilmoittautuneille tiedotetaan peruutuksista sähköpostitse ja mahdolliset jo maksetut osallistumismaksut palautetaan. Kevätkokouksesta ja sen mahdollisesta striimauksesta tai tallentamisesta tiedotetaan myöhemmin. Toukokuun loppuun asti Suomen Ekonomien henkilökohtaiset jäsenpalvelut, kuten uravalmennus ja palkkaneuvonta, ovat saatavilla ainoastaan puhelimitse tai virtuaalisesti. Seuraamme tilanteen etenemistä ja tiedotamme lisää jäsenviesteissä ja Facebook-sivulla."
 
Tärkeitä linkkejä, joissa tietoa koronaviruksen vaikutuksesta yliopistolla
 
TURUN YLIOPISTON AJANKOHTAISET OHJEET: ​Turun yliopisto seuraa jatkuvasti muuttuvaa koronavirustilannetta. Yliopisto on antanut 13.3.2020 uusia ohjeita:
 
– etätyöstä
– opiskelusta ja opetuksen järjestämisestä
– väitöstilaisuuksien järjestämisestä
 
Ajantasaiset ohjeet ja linkkejä lisätietoihin päivitetään www-sivuille:https://www.utu.fi/fi/ajankohtaista-koronaviruksesta
 
PORIN 
YLIOPISTOKESKUKSEN KORONAVIRUSTIEDOTE 13.3.2020
 
Porin yliopistokeskuksessa ei ole tiedossa olevia koronavirustartuntoja. Porin yliopistokeskuksen tilojen siivouksen tasoa on nostettu. Tilojen käytölle ei ole tällä hetkellä asetettu rajoitteita.
 
Seuraavat Porin yliopistokeskuksessa järjestettävät yli 50 hengen yleisötilaisuudet siirretään:
 
18.03.2020 08:00 UCPori Klubin teemabrunssi: Leikillisyys resurssina oppimisessa ja työelämässä
25.03.2020 11:00 Porin 
yliopistokeskuksen Tiedetempaus
27.03.2020 17:00 Yleisöluento: Persia ja Jerusalem – mitä juutalainen perintö toi länsimaiseen kulttuuriin?
31.03.2020 13:00 Kehonkoostumusmittausta opiskelijoille ja henkilökunnalle
 
Huhti-toukokuun tapahtumien tilanteesta tiedotetaan myöhemmin.
 
Opetuksen osalta seuraa oman yliopistosi tiedotusta.
 
Epäselvissä tilanteissa ole yhteydessä vastuuopettajaan tai Porin yliopistokeskuksen johtajaan Tarmo Lippingiin (tarmo.lipping@ucpori.fi).
 
 
Kurssien mahdollisista uusista toteuttamistavoista tiedottavat aineopettajat ja epäselvissä tilanteissa suosittelemme olemaan yhteydessä vastuuopettajaan tai opintotoimistoon (https://www.utu.fi/fi/yliopisto/turun-kauppakorkeakoulu/opiskelu/opintotoimisto-pori).
 
Seuraa tarkasti omaa sähköpostiasia, jonne tulevat myös koulun ajankohtaiset tiedotteet. Intraan päivitetään myös tietoa: https://intranet.utu.fi/fi/Sivut/opiskelija.aspx
 
MUUTA TÄRKEÄÄ TIEDOTETTAVAA
 
Huomio kandi- ja graduryhmiin ilmoittautuneet!
 
Turun kauppakorkeakoulun Porin yksikkö on päättänyt ottaa käyttöön sanktiokäytännön johtamisen ja organisoinnin, sekä laskentatoimen ja rahoituksen oppiaineiden tutkielmaryhmissä. Sanktiokäytännön mukaan kandi- ja graduryhmiin ilmoittautuneet, jotka eivät aloita tutkielmatyöskentelyä tai jättävät sen kesken, eivät voi ilmoittautua seuraavaan alkavaan ryhmään. Poikkeuksia on ilmoitettu tehtävän vain painavista syistä, joten 
ilmoittautumiset kannattaa pohtia tarkkaan.
 
Jokainen pääaine on saanut itse tehdä päätöksensä sanktiokäytännön käyttöönotosta tarpeen mukaan. Käytäntöä ei siis oteta toistaiseksi käyttöön markkinoinnin oppiaineen tutkielmaryhmissä, mutta on kuitenkin hyvin toivottavaa, että jokainen ilmoittautuu ryhmään vain, mikäli aikoo todella osallistua kandi- tai graduryhmään. Mikäli turhia ilmoittautumisia ei ilmene, ei sanktiokäytännölle tule tarvetta markkinoinnin pääaineen ryhmissä 
jatkossakaan.
 
Sanktiokäytäntö otetaan käyttöön, sillä viime aikoina on perustettu usein liian paljon tutkielmaryhmiä ilmoittautumismääriin perustuen. Ilmoittautuneita on siis ollut huomattavastikin enemmän kuin henkilöitä, jotka ovat kandin tai gradun tehneet loppuun asti. Tämä taas on johtanut siihen, että opettajaresursseja on hukattu turhien ryhmien takia, ja nyt onkin päätetty yrittää löytää ratkaisu tähän ongelmaan. Mikäli olet siis ilmoittautunut tutkielmaryhmään, mutta et aio aloittaa työskentelyä, muista perua ilmoittautumisesi, jotta vältyt sanktiolta!
 
PORIN SEUDUN EKONOMIEN OPINTOMENESTYSSTIPENDI
 
Porin Seudun Ekonomit ry. julistaa haettavaksi kaksi 500,00 euron opintomenestysstipendiä hyvin opinnoissaan menestyneelle, ylempää kauppatieteellistä tutkintoa suorittavalle, opiskelijalle, joka on opintojensa loppuvaiheessa. Stipendin saaja ei voi olla valmistunut ennen hakuajan päättymistä.
 
Perustellusta, vapaamuotoisesta hakemuksesta, johon liität opintorekisteriotteen, tulee ilmetä mm. opintomenestys (ml. laskettu keskiarvo), aikaisemmat stipendit ja muut asiaan mahdollisesti vaikuttavat seikat. Yhtenä valintakriteerinä arvostamme Satakunnan alueelle suuntautuvaa tutkielmatyötä.
 
Hakemukset ja siihen liittyvät liitteet pyydämme lähettämään sähköisesti, erillisinä liitetiedostoina, perjantaihin 27.3.2020 mennessä yhdistyksemme sähköpostiosoitteeseen: info@porinseudunekonomit.fi
 
PORIN SEUDUN EKONOMIT RY:N HALLITUS
 
Lisätietoja tarvittaessa: Hannele Tuomainen, puheenjohtaja, Porse ry.
p. 040-529 8758 tai e-mail hantuoma@gmail.com.
 
Universumin 2020 uratesti
 
Mikä sinua odottaa tulevalla urallasi? Ota siitä selvää, saat ilmaisen CV -tarkastuksen!
 
Tiedätkö mitä työnantajat etsivät tulevaisuuden työntekijöissään? Tiedätkö millaista palkkaa voit odottaa tulevaisuuden työpaikassasi? Vastavalmistuneena voi olla vaikea tietää mitä sinulta töissä odotetaan ja ehkä et ole vielä edes ehtinyt miettimään näitä asioita.
 
Tee Universumin Uratesti tänään ja ota varaslähtö tulevalle urallesi täällä: https://careertest.universumglobal.com/s/20fiporkyry 
 
Saat analyysin siitä millainen uraprofiilisi on, ja lisäksi Universum auttaa sinua löytämään sellaisia työnantajia, jotka sopivat profiiliisi. Näytämme myös, miten palkkatoiveesi eroaa muista. Lisäksi saat ilmaisen CV-tarkistuksen.
 
Ota yhteyttä tai anna palautetta: info-nordics@career-test.com
 
Työpaikat
 
PorKy ja Seasons HR Management tekevät yhteistyötä, jotta työnhaku olisi teille opiskelijoille mahdollisimman vaivatonta ja tehokasta. Seasonsin työpaikkapörssi löytyy PorKyn nettisivuilta: http://porinkylterit.fi/porkyjobs/. Sen kautta pääset rekisteröitymään ja käyttämään Qverk alustaa, jonne luomalla profiilin saat tietää avoimista työpaikoista.
 
PorKy Jobs toimii myös Facebookissa: https://www.facebook.com/Porky-Jobs-108486117347694/! Täältä löydät kätevästi Satakunnan alueella olevia avoimia työpaikkoja.
 
Kausikortti Ässien peliin
 
Liigan osakaskokous on Liigan hallituksen ehdotuksen pohjalta tehnyt päätöksen Liiga-kauden päättämisestä välittömästi. Suomen mestaruus jätetään jakamatta. CHL ja Spengler Cup -paikat jaetaan tämänhetkisten (13.3.) runkosarjasijoitusten mukaan.