Pikalinkit Liity jäseneksi

Kuin kauan me oikeen oltiin tuolla”, oli ensimmäinen huokaus tapahtumarikkaan KYPÄ:n eli Kylteripäivien jälkeen. Lyhyeen aikaan mahtui sen verran ideoiden jalostamista, uusia tuttavuuksia ja erinäisiä tapauksia, että paluu arkeen tuntui vähintäänkin erilaiselta. Oikeasti kaksi päivää kestävään tapahtumaan sisältyi ensin seminaaripäivä ja sitten kuuluisa KYPÄ:n sillis. Kylteripäivien lipuista on vuosittain kova kilpailu, etenkin sen tarjoaman sosiaalisen puolen puolesta. Verkostoitumisretriitiksikin kutsutun KYPÄ:n on kouluttamisen lisäksi tarkoitus tuoda kauppatieteilijöitä yhteen ympäri Suomea kaikista ainejärjestöistä, ja tarjota mahdollisuus luoda tuttavuuksia sekä työn, että yleisen hauskan takia.

Teemana tapahtumalle toimi hyvinvointi, jota esiteltiin puhujien kautta monesta kulmasta. Yhtenäiseksi punaiseksi langaksi syntyi seminaaripäivänä teeman lisäksi hullujen asioiden tekeminen elämään luottaen.

Hulluus ja suomalainen itsetunto saivat ensin vahvistusta, kun Anita Lehikoinen Opetus- ja kulttuuriministeriöstä puheellaan kertoi, että perinteinen stereotypia ujoista suomalaisista ei sovi enää lainkaan. Tämän tiedosti niin Lehikoinen, kuin koko yhtenäinen joukko opiskelijoita, jotka olivat kaikki innostuneena paikalla kokemassa uutta. Suomalaisissa löytyy itseluottamusta, ja ennen kaikkea halua pärjätä maailmassa – nyt myös omasta mielestä. Hyvänä pointtina Lehikoinen toi myös esiin, että sosiaalisuus on sivu seikka. Kunhan vain omaa sosiaalisia taitoja, on työpaikkaan haluttu persoona.

Henkisen hyvinvoinnin teemasta päästiin konkreettisempaan, kun Aktian pääekonomisti Heidi Schauman otti aiheekseen, kuinka talous voi tällä hetkellä. Tilastojen läpikäyminen johti pohdintaan, voiko kasvava talous voida hyvin, jos jatkuvasti otetaan lisää velkaa? Onko jatkuva velanotto vain talouden flunssa vai onko se tuhoava syöpä? Tästä osittain katsojia painostavasta näkökulmasta päästiin eteenpäin, kun keskustelu siirtyi siihen, kuinka nuori kauppatieteilijä voi auttaa talouden hyvinvointia. Tukemalla maahanmuuttoa ja syntyvyyttä, kuului vastaus. Hulluja ideoita Schauman kannatti yhtä lailla ajatuksella, että Suomi on hyvinvointivaltio, joka antaa meidän kokeilla ideoittemme rajoja turvallisesti.

Professori Alf Rehn aloitti keskustelunsa särmikkäästi edellisen puhujan Schaumanin epäluuloisia talouskuvia kritisoimalla: ”Miksi esitellä asiat ongelmina, kun ne ovat oikeasti mahdollisuuksia?” Rehn on itse innovaatiosta ja luovuudesta luennoiva tieteilijä, joka haastoi puhujakollegansa lisäksi koko Finnkinon Tennispalatsissa istuvaa yleisöä kysymään itseltään, että tekeekö tällä hetkellä tarpeeksi hulluja asioita. Hän kehotti pohtimaan, minkälainen idiootti sinusta tulisi tulevaisuudessa. Tällä hän tarkoitti absurdeihin inspiraatioihin tarttumista ajatuksella, että idea on hyvä, kun kaikki eivät hyväksy sitä. Parhaimmat ideat ovat niitä, joista ärsyynnytään. Idiootit tekevät asioita silti, näytti se ulospäin loogiselta tai ei.

Kokeilunhaluisuuden lisäksi tulevaisuuden luomisesta Rehn halusi painottaa avoinmielisyyttä. Monesti valitaan muutama mielikuva, jota fanitetaan, ja ei huomioida, että tulevaisuus on monitasoinen ja aina muuttumassa. Se, että fiksaannutaan esimerkiksi Elon Muskin visioihin, kryptovaluuttaan, tai aikanaan Appleen, suljemme silmät lukuisilta muilta mahdollisuuksilta.

Valmentaja Jarkko Haverinen tarjosi opiskelijakuulijoille elämääkin tärkeämpiä hyvinvointivinkkejä. Jokainen ohje kerrottiin tietenkin ilman selittelyjä, juuri niin kuin Haverisen mielestä muutos omaan elämään tulisi tehdä. Omaa puhetta tulisi nimittäin tarkkailla sen verran, että suhtautuu kriittisesti omiin tekosyihin. Tunnenko oloni kiireiseksi, koska itseasiassa haluan olla kiireinen ja luoda näin itselleni tärkeää oloa. Tilanteita ja selittelyä voi olla ihmiskohtaisesti monenlaisia, mutta lopputulokseen olisi päästävä yhtä lailla: asioiden tekeminen hyvällä fiiliksellä.

Kun tekosyyt ja paineet on poistettu ja hyvä fiilis saavutettu, on toiminta eksponentiaalisen tehokasta. Hyvä fiilis ja intuition seuraaminen on sitten muuten niin hyvä arvo, ettei Haverinen ole valmis kompensoimaan sitä rahan takia. Jos joku keikka ei esimerkiksi tunnu oikealta, ei sinne tarvitse vasten omaa tahtoa mennä. Palkinto tulee jotain toista kautta. Nämä vinkit ja kuvat Haverisen entiseltä Hunks-tanssiuralta jättivät sen verran vakuuttuneiksi, että KYPÄ-kansa alkoi pohtimaan yleistä hyvinvointiaan syvemmällä tasolla.

Key Note -puhuja kyberturvallisuusspesialisti Marcus Murray ilmensi sen kaiken mitä päivän aikana oltiin puhuttu järjettömyydestä ja sen omaksumisesta. Tulevat ekonomit saivat pikakurssin hakkerointiin. Se ei tullut ihan yksin, nimittäin järjen sanoja kerrottiin aiheesta lisukkeena. Nykyajan varkaus on monesti kasvotonta ja tapahtuu kaukaa netin kautta. Sen avulla voi kauko-ohjata esimerkiksi sähköautoja ja saunoja tai tarkkailla toisen web-kameraa. Pysäyttäviä uhkia tyynnyteltiin yksinkertaisella ohjeella: Pidä huoli omista salasanoistasi. Tee siitä vaikeasti arvattava ja käytä eri paikoissa eri salasanaa. Salasanat ovat nykyään osa identiteettiämme.

KYPÄ:llä osallistujat ovat kiinnostuneita oppimaan uutta sekä luomaan hyvää yhteishenkeä läpi tapahtuman. Seminaarin jälkeinen iltajuhla ja värikäs seuraavan päivän aerobic-sillis ilmensi tätä täysillä tarjoten viihdettä loppuun asti. Missiossaan tuoda ekonomien alkuja yhteen Suomen Ekonomit onnistuvat mainiosti, ja luovat osallistujilleen arvoa nyt ja tulevaisuutta varten.


Marikka Goyal
Viestintävastaava

4
January
2018
Blogin kategoriat: Vuosijuhlat.
Vujutiimin 2017 kommentteja

Etkö saanut kutsua linnanjuhliin? No nyt sinulla on mahdollisuus päästä järjestämään omat, sillä Porkyn ”linnanjuhlat”, vuosijuhlat vuosimallia 2018, etsivät isäntää ja emäntää. Mitä siellä syötäisiin, kuka esiintyy ja kuka istuu kenenkin vieressä? – Osana vujutiimiä pääsee mukaan vuosijuhlien järjestelyyn aina kutsujen ja menun suunnittelusta plaseeraukseen. Mitä vielä odottelet? Ota vinkistä vaari ja hyppää mukaan kokemaan unohtumaton vujukevät eturivistä käsin.

Vujut on yksi parhaimpia – ellei parhain – tapahtuma lukuvuotena. Vuosijuhlien järjestely alkaa jo tammikuussa. Tehtävää ja järjestettävää riittää varsinkin viimeisillä viikoilla, mutta hallitus ja muu vujutiimi ovat suurena tukena ja turvana järjestelyissä. Mitä vielä odottelet? Ota vinkistä vaari ja hyppää mukaan kokemaan unohtumaton vujukevät eturivistä käsin.

Emännöinti on kaiken sen työn ja stressin arvoista. On mahtava tunne, kun viimein koittaa vuosijuhlapäivä, ja koko alkuvuoden urakka palkitaan sinä iltana. Vieraiden palautteet lämmittävät edelleen. Emännän tehtävänä on myös pitää puhe miehille. Sitä itse jännitin todella paljon, mutta näin jälkikäteen voin sanoa, että sitä on turha liikaa jännittää etukäteen.

Isännän hommassa parasta oli, kun näki vieraiden nauttivan vuosijuhlista, sekä tietysti isännän illan kruunaava puhe naisille. Erityisesti puhe on sellainen hetki, jota sitten on hienoa muistella jälkeenpäin.

  Oona Kylänpää & Kari-Pekka Seppänen
  Emäntä & Isäntä 2017

Seret, nuo vuosijuhlien velikullat. Emännän ja isännän rinnalla työskentelevä kaksikko on yksi tärkeä pala onnistunutta vuosijuhlaviikonloppua. Työ alkaa jo tammikuussa juhlien suunnitelulla osallistumalla vuju-palavereihin. Mitään tiettyä roolia sereillä ei ole, vaan suunnitteluun ja ideointiin voi osallistua kaikella mahdollisella tavalla vain mielikuvitus rajana. Oman osallistumisen laajuus on paljolti siis itsestä kiinni.
Juhlapäivänä seremoniamestarien tehtävät alkavat juhlavieraiden vastaanottamisella cocktail-tilaisuudessa, eli tuttavallisemmin kokkareissa. Tässä tilaisuudessa serejen vaativimpiin tehtäviin kuuluu kepin hakkaaminen ja SSHV:n nimen lausuminen, mutta samalla on myös mahdollisuus päästä juhlan makuun huolehtimalla hallituksen saamien lahjapullojen turvallisesta kuljetuksesta.
Tärkeimmät tehtävät seremoniamestareilla alkavat kuitenkin vasta kokkareiden jälkeen iltajuhlilla. Tehtävät sisältävät vuosijuhlien juontamisen ja aikataulussa pysymisestä huolehtimisen. Työ vaatii tilannetajua sekä luonnollisesti esiintymistaitoa. Viime vuosijuhlien Helan går olikin ikimuistoinen esitys kaksikolta Tomas Saariketo ja Julius Kujala.
Parasta seren tehtävissä on kuitenkin se, kun näkee juhlakansan nauttivan vuoden hienoimmasta tapahtumasta. Myös isännän ja emännän auttaminen heidän laajoissa tehtävissään on palkitseva tunne. Kun vuosijuhlat on saatu tyylikkäästi ja kutakuinkin aikataulussa päätökseen, on sereillä tunnetusti miltei velvollisuus skoolata isosti isäntäparin kanssa onnistuneiden juhlien kunniaksi.
Viime vuoden kokemuksen perusteella voimmekin lämpimästi suositella tehtävää kaikille, joilla on pienintäkään kiinnostusta päästä jättämään oma kädenjälki tulevana keväänä 15-vuotiaan Porkyn vuosijuhliin. Kaikkea ei tietenkään tarvitse valmiiksi osata, vaan apuna on seremoniamestareiden päiväkäsky-tiedosto, sekä meiltä saa tietenkin myös kysyä apua tarpeen tullen.

  Julius Kujala & Tomas Saariketo
  Seremoniamestarit 2017

3
December
2017
Blogin kategoriat: Biletiimi.
Vuoden 2017 Biletiimin kuulumisia

Vuosi biletiimissä/NESU-hallituksessa on ollut todella hauska ja antoisa! On ollut mielenkiintoista päästä mukaan niin järjestötoimintaan ylipäätään, kuin myös tehtäviin kuuluvien tapahtumien järjestämiseen. Tapahtumat ovat antaneet loistavaa kokemusta siitä, mitä opiskelijatapahtumien järjestäminen käytännössä on ja mitä kaikkea on osattava ottaa huomioon, jotta tapahtumat onnistuvat ja osallistujat ovat tyytyväisiä.

Vuosi biletiimissä lähti käyntiin ensimmäisten sitsien järjestämisellä. Kaikki oli uutta ja jännittävää, ja heti alkuvuodesta tulikin istuttua paljon yhdessä ja mietittyä sitä, mitä kaikkea täytyy muistaa. Myös Whatsapp-keskustelu kävi alusta saakka kuumana. Teemaksi valikoitui Jonnet ei muista, jotta päästiin ammentamaan lapsuudesta ja nuoruudesta ja hyödyntämään kaikkia unholaan jääneitä helmiä. Seuraavaksi piti keksiä, missä kyseiset kinkerit ylipäätään järjestettäisiin, miten paikalle saapuva sitsikansa ruokittaisiin, ketkä haluaisimme kunnianarvoisiksi toastmastereiksi luotsaamaan ensimmäistä tapahtumaamme ja kirsikkana kakun päällä se, millaisen merkin osallistujat saisivat ommella haalareihinsa muistoksi sitsaamisesta. Pelkästään näiden keksimisen lisäksi pitäisi vielä pystyä pitämään PorKyn rahakirstun päällä istuva talousvastaava tyytyväisenä.

Tapahtumapäivän lähestyessä jännitys kasvoi ainakin osalla tiimiläisistä lähes sietämättömäksi, vaikkakin järjestelyt etenivät koko ajan hyvässä aikataulussa ja asioita saatiin sovittua ja lyötyä lukkoon. Pientä lisäjännitystä maaliskuun alun tapahtumalle toi valitun sitsipaikan hieman puutteelliset lämmityslaitteistot ja ulkovessat. Luotto tapahtuman onnistumiseen ei kuitenkaan missään vaiheessa horjunut sen suuremmin. Jännitys alkoi laantua, kun päästiin tapahtumapäivään. Huomattuamme, että järjestelyt alkavat olla valmiina ja kaikki pikkuasiatkin on muistettu ottaa huomioon, tuli viimeistään olo, että tästähän tulee aivan huikea tapahtuma. Kun ihmiset tulivat paikalle ja heistä näki, kuinka he nauttivat olostaan, oli tunne aivan mahtava! Jo paikan päällä saatu palaute oli todella positiivista ja tapahtuma olikin kaikkinensa todella onnistunut. Vuosi sai kerrassaan loistavan startin.

Viikkoa ennen omia sitsejä tuli käytyä myös hoitamassa hieman edustustehtäviä NESU-sitseillä Jyväskylässä. Oli todella siistiä lähteä katsastamaan sitsimeininkiä toiseen kaupunkiin varsinkin, kun PorKystä intoutui lähtemään mukaan kolme autollista sitsaajia! Vielä, kun yhden biletiimiläisen lapsuudenkoti tarjosi loistavan paikan sitsikommuunille, oli kokemus kokonaisuudessaan mahtava!

Omien sitsien jälkeen ei ehtinyt edes pientä huonoa oloa puhaltaa pois, kun tapahtumavastaavan kutsu jo kävi sillispalaveriin. Aikaa oli tasan kuukausi, ja tekemistä sen verran, ettei ainakaan tarvitsisi itse keksiä lisää. Sillisjärjestelyihin liittyi myös ulkoista painetta, sillä jatkuvasti kuuli puhetta siitä, miten se on koko vuoden eeppisin ja siistein tapahtuma, josta puhuttaisiin aina seuraavan sillikseen saakka ja hyvän aikaa senkin jälkeen. Suurimpana kokonaisuutena silliksen järjestämiseen kuuluu ruokasponsorien hakeminen, ja tuon kuukauden aikana tulikin soiteltua kauppiaille, ravattua ravintoloissa ja kaupoissa, läheteltyä sähköposteja ja kaiken maailman kirjeitä sen toivossa, että irtoaisi edes jotain pientä tapahtumaamme tarjottavaksi. Ruokien lisäksi piti jälleen keksiä paikka (jonka kanssa olisi voinut mielenterveydellisistä syistä olla liikkeellä jo hieman aikaisemmin kuin n. 2,5 viikkoa ennen tapahtumaa), haalarimerkki, miten sauna ja paljut (!) saadaan paikan päälle ja niin edelleen. Sillikselle on tärkeää keksiä myös jokin tai jotkin aktiviteetit, joilla tapahtumalle saadaan se viimeinen silaus. Näin ollen sillisviikolla oltiinkin tien päällä peräkärryn kanssa hakemassa Tampereelta pomppulinnaa, joka parista romahduksesta huolimatta osoittautui kemujen vetonaulaksi! Edellisen vuoden lattiakatastrofista kauhutarinoita kuulleena myös sillispaikan lattia sai osakseen hämmentävänkin paljon huomiota, ja biletiimin lattianpäällystäjäosaston työnnäyte parkettilattian tuplasuojauksesta ansatsisikin paikan ihmiskunnan merkittävien saavutusten rinnalla jossain pyörän ja hehkulampun välissä.

Jos enne sitsejä ainakin osalla tiimin jäsenistä jännitys kävi lähes sietämättömäksi, oltiin silliksen kohdalla pitkällä sietämättömän puolella. Jännitystä ei yhtään helpottanut se, että edellisiltä vuosilta kuuli tarinoita, joiden mukaan mitään ei kannata hirvittävän tarkkaan suunnitella tai visioida, sillä se tulee menemää pieleen joka tapauksessa. Silliksellä kannattaa kuulemma varautua siihenkin, mihin et edes voisi ikipäivänä kuvitella joutuvasi varautumaan, sillä AIVAN mitä vaan voi tapahtua. Tapahtuma meni kuitenkin huikealla tavalla nappiin. Keli oli vuodenaikaan nähden loistava, ruokaa riitti ja jo mainittu pomppulinna sekä Bollywood-teeman kruunaavat vesipiiput olivat jättimenestys. Olkoonkin, että kohtuukäytön ylärajoilla olleen alkoholinkulutuksen seurauksena piti käydä hieman täydentämässä varastoja (227 euroa, kiitos! Otatko kuitin?) ja muovipöydät kokivat hieman kovia vesipiippujen lämpimistä osista johtuen, jäi silliksestä aivan huikea fiilis ja yhtä huikeat odotukset seuraavaan vuoteen!

Silliksen jälkeen kesätauko tapahtumajärjestelyistä oli enemmän kuin paikallaan. Loppukesään tultaessa oli odotukset aloitusviikosta nousseet jo huimiin korkeuksiin, ja oli aika siirtyä Amazing Pori Racen järjestelyihin. Pientä haastetta toi tiimin jäsenien hajaantuminen ympäri Suomea, mutta järjestelyt saatiin hyvin käyntiin Whatsappin puolella ja tiimin turkulaiset saivat pidettyä ihan livetapaamisenkin, ja mietittyä asioita eteenpäin. Amazing Racen järjestäminen oli jo kertyneen kokemuksen ja hieman pienemmän mittakaavan johdosta enemmän rentoa ja mukavaa puuhastelua, ja järjestelyt etenivätkin kivuttomasti. Taustalla oli koko ajan mieletön into päästä jo aloitusviikon rientoihin ja tutustumaan uusiin pupuihin!

Seuraavana syksyn ohjelmassa olikin toiset sitsit. Suunnittelujen aloittaminen sujui totta kai täysin eri merkeissä, kun oli jo yksi hyvä sitsikokemus takataskussa. Halusimme tietenkin nostaa tasoa viime kerrasta ja kehittää tarjontaa entisestään. Esimerkiksi tällä kertaa päätettiin jo ajoissa, että sitsipaikka olisi sisälämpötilaltaan normaali ja sieltä löytyisi useampi sisävessa. Halusimme myös saada edelliskerran juustohampurilaisen tilalle ihan kunnon lämpimän ruuan, jos mitenkään budjetin rajoissa mahdollista. Tässä kohtaa saimme loistavan yhteistyökumppanin omasta rakkaasta ravintola Sofiasta, joka tarjosi meille loistavat ruuat. Ruoka oli hyvää ja sitä oli aivan liikaa. Kun vielä saimme houkuteltua huikean kokeneet toastmasterit vetämään vielä yhdet sitsit, onnistuimme mielestämme nostamaan tapahtuman vielä uudelle levelille!

Syksyn hämärtyessä kohti marraskuuta olikin jäljellä vielä BT-vuoden grande finale, eli Porky Gaala. Se toi mukanaan jälleen hieman erilaiset vaatimukset ja tarpeet verrattuna aikaisempiin tapahtumiin. Ensimmäinen ja tärkein ero aikaisempiin oli tietenkin tapahtuman arvokkuus. Tällä kertaa ei olisi kyseessä totaalinen haalariperseily, vaan elegantti pukujuhla. Uusina haasteina oli esimerkiksi, miten tapahtumaan saataisiin luotua sen ansaitsema arvokkuus, mistä saadaan meininkiä ylläpitävät esiintyjät ja miten hoidetaan gaalaväelle hieman pikkusuolaista tarjottavaa! Tällä kertaa ei myöskään ollut niin suurta apua edellisvuoden muistoista, sillä tapahtumapaikka oli vaihtunut edesmenneestä Bar Somasta Bar Kinoon.

Hiukan puuduttavasti itseään toistaen, myös gaala meni ainakin omasta mielestämme todella hienosti. Tunnelmaa ylläpitivät PorKyn oma Viola sekä loppuillasta huikea Sax Guy, ja loistavat cocktailpalat järjestyivät kunnianarvoisan puheenjohtajamme johdolla. Erityisen hauskaksi osaksi gaalan järjestämistä osoittautui palkintojen ja kunniamainintojen keksiminen. Pääsimme valitsemaan kategoriat, joissa PorKyn jäsenet saivat äänestää keskuudestaan palkinnot ansaitsevat henkilöt, sekä antamaan itse hieman piikikkäitäkin mainintoja vuoden aikana eri tavoin ansioituneille yhdistyksemme jäsenille. Myös gaalakuvaajan työnjälki oli upeaa, ja gaalaa seuraavalla viikolla olikin mukava palata juhlatunnelmiin kuvien välityksellä.

Kuten jo mainittua, biletiimivuosi oli kaiken kaikkiaan aivan uskomaton kokemus, jota ei vaihtaisi pois mistään hinnasta. Hauskimpina osina BT-työtä nostaisimme esille teemojen ja niihin liittyvien asioiden, kuten koristelujen ja pelien, keksimisen, luonnollisesti sitsiplasujen tekemisen, tapahtumien Facebook-eventtien tekstien kirjoittamisen sekä tietysti sen fiiliksen, kun huomaa juhlijoiden nauttivan täysin rinnoin järjestämistämme tapahtumista. Ainakin yhtenä kehityskohteena mainittakoon se, mitä ei tuntunut vuoden aikana oppivan millään, että valmistelut kannattaa aloittaa ajoissa! Allekirjoittaneilla tuli melkeinpä jokaisen tapahtuman kohdalla enemmän tai vähemmän kiire, ja vaikkakin kiire ja paniikki ovat ehkä niitä parhaita motivaattoreita, on rauhassa tekeminen kuitenkin pidemmän päälle mukavampaa. Ehdottomasti huikein osa vuotta oli kuitenkin ne lukuisat BT-miitit, joiden aikana tuli ala-arvoisen läpänheiton ja muun yleisen typeryyden lomassa välillä tehtyä töitäkin. Huikeassa porukassa toimiminen ei tunnu missään vaiheessa työltä, ja vaikka välillä oksaa taivutettiin kovastikin, ei se missään vaiheessa käynyt lähelläkään katkeamista. Emme voi muuta, kuin lämpimästi ja vilpittömästi suositella vuotta biletiimissä tai nyt omaksi kokonaisuudekseen irtaantuvassa NESU-hallituksessa! Kokemus oli aivan upea, eikä kulunutta vuotta varmasti unohda koskaan.

Best wishes one last time,
BT17

Porin Kylterit ry:n hallitukseen toimikaudelle 2018 ovat ennakkoon hakeneet pesteittäin seuraavat henkilöt

Puheenjohtaja

Emma Kalliola

Vuoden hallitustyöskentelyn jälkeen haluan ehdottomasti jatkaa mukana PorKyn toiminnassa, ja koen voivani tehdä sen parhaiten puheenjohtajan roolissa! Haluan puheenjohtajana ensinnäkin luoda hallitukselle parhaan mahdollisen työympäristön, jossa suunnitella ja toteuttaa ideoita. Olen järjestelmällinen ja huolellinen, mutta myös joustava ja ennen kaikkea hyvä kuuntelija. Pystyn työskentelemään paineen alla ja ajattelen aina, että hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty. Olen myös kuluneen vuoden aikana luonut jo laajat verkostot moniin eri sidosryhmiimme, minkä pohjalta on helppo jatkaa yhteistyötä. Porkyn kokoisessa organisaatiossa näen itse tärkeimpinä ominaisuuksina, joita puheenjohtajalta vaaditaan, hyvät tiimityöskentelytaidot ja pyyteetöntä halua tehdä töitä ainejärjestön hyväksi.

Tomas Saariketo

Pystyn pitämään langat käsissäni tiukoissakin paikoissa ja osaan ottaa muiden näkemykset huomioon. Hallituksen puheenjohtajana kehittäisin etenkin PorKyn suhteita porilaiseen ja satakuntalaiseen elinkeinoelämään.
Näen PorKyn puheenjohtajan tärkeimmän roolin olevan hallituksen työskentelyn koordinoija. Lisäksi puheenjohtajan tärkeimpiä tehtäviä on pitää yllä suhteita niin kylteri- kuin ekonomijärjestöihin. Minulla on erinomaiset edellytykset työskennellä tämänkaltaisissa tehtävissä ja kehittyä hyväksi puheenjohtajaksi, sillä olen opiskeluvuosieni aikana oppinut tuntemaan Porin Kylterit ry:n toimintaa hallituskokemuksen puutteestani huolimatta.
Minusta PorKy saisi puheenjohtajan, jolla on oikeasti halua kehittää porilaista opiskelijaelämää ja yhdistyksemme toimintaa!

Varapuheenjohtaja

Julius Kujala

Olen erittäin kiinnostunut osallistumaan ainejärjestömme toimintaan ja olenkin jo kerännyt kokemusta monenlaisita tehtävistä Porkyssä. Pupu vuonna BT16 antoi ensimmäisen kosketuksen järjestön toimintaan, ja seuraavana vuonna pääsin mukaan vujujen järjestämiseen seremoniamestarin tehtävissä. Hallituksessa toimiminen olisi luonnollinen jatko omistautumiselleni Porkyyn <3

Talousvastaava

Tomas Saariketo

Minulla on jo kokemusta talousvastaavan tehtävistä työelämästä. Lisäksi tietenkin pääaineopintoni laskentatoimen ja rahoituksen parissa tukisivat talousvastaavana toimimista.
Kuitenkin ennen kaikkea vahvuutenani pidän omaa kiinnostustani numeroiden pyörittelemiseen. Minulle esimerkiksi kirjanpidon tekeminen ei ole vain pakollinen tehtävä, vaan oikeasti pidän taloudellista dokumentointia mielenkiintoisena.
Minusta PorKy saisi talousvastaavaksi henkilön, joka tukee hallituksen toimintaa muutenkin kuin pelkästään hoitamalla oman vastuualueensa ja henkilön, joka lähettää maksumuistutukset ajoissa!

Juhani Hietaranta

– Olen toiminut isännöintiyrityksessä kirjanpitäjän/taloushallinnon tehtävissä kolmena kesänä.

– Ymmärrän tehtävän vastuut ja sen vaatimukset.

– Aion hoitaa tehtäväni vastuullisesti ja tarkasti.

Jasper Saarinen

Talousala ja järjestötoiminta on minulle entuudestaan hyvin tuttua. Olen toiminut neljässä eri organisaatiossa talousvastaavana, konsulttina sekä kirjanpitäjänä. Kolme näistä ovat olleet järjestöjä ja yksi Kaarinan Kaupunki. Järjestöistä toisessa jatkan edelleen. Minulla on ikäisekseni pitkä kokemus varsinaisista talousvastaavan työtehtävistä ja pystyn tuomaan Porin Kyltereille uudenlaisia toimintatapoja sekä näkökulmia talouden suunnitteluun sekä käytännön kirjanpitoon. Sen lisäksi että olen kauppatieteiden opiskelija pääaineenani laskentatoimi ja rahoitus, mitä sivuttaa yritysjuridiikka, olen aikaisemmalta koulutukseltani tilinpäätöstaitoinen kirjanpitäjä ja palkanlaskija. Olen luonteeltani enemmän puhuva talousvastaava, kuin hiljainen ja kiukkuinen kirjanpitosetä. Työtapoihini kuuluu aktiivinen kommunikointi hallituksen ja jäsenistön kanssa järjestön taloudellisesta tilanteesta, sekä tarvittaessa toimintakehotusten antaminen. Tiedostan talousvastaavan vastuun järjestötoiminnan keskeisenä toimijana sekä tukirankana ja olen valmis ottamaan tämän vastuun seuraavalle hallituskaudelle.

Olivia Lehtonen

Olen reipas, aktiivinen ja sosiaalinen. Haluan aina olla siellä missä tapahtuu ja olen aidosti kiinnostunut vaikuttamaan sekä näkemään oman työnjälkeni. Haluan kehittää toimintaa ja pitää huolta, että kaikilla on hauskaa. NESU-vastaavana toiminen sopisi minulle täydellisesti, koska tykkään järjestää tapahtumia ja olla itse mukana pitämässä hauskaa. Ehdin jo käydä verkostoitumassakin sitsien lomassa Tallinnassa alkusyksystä. Myös talousvastaavan pesti kiinnostaa minua. Olen ollut kirjanpitäjänä ja haluaisin hyödyntää sekä syventää oppimaani. Olen järjestelmällinen ja tarkka ja helvetin hyvä tyyppi, ainakin omasta mielestä. Yhtäccii hallitukses?!

Yrityssuhdevastaava

Daniel Böning

Olen järjestötoiminnasta erittäin kiinnostunut ja lisäksi tykkään touhuta asioiden parissa yhteisen hyvän vuoksi. Kuluvan syksyn aikana sain kipinän hakea hallitukseen yrityssuhdevastaavaksi haalaritiimissä aktiivisessa roolissa toimimisen myötä, sillä olen nauttinut siihen liittyvien asioiden hoitamisesta todella paljon. Tästä olisikin hyvä siirtyä hieman vaativampaan rooliin hallitukseen ja päästä hoitamaan sekä kehittämään koko ainejärjestömme asioita. Uskon olevani sopiva tähän tehtävään, koska olen aktiivinen, ahkera ja oma-aloitteinen tämänkaltaisten asioiden suhteen. Koen motivaationi olevan myös korkea toimia tässä tehtävässä. Lisäksi takataskussa olisi muutama kehitysidea mitä lähteä kokeilla viemään eteenpäin, jos minut valittaisiin hallitukseen

Miikka Uotila

Olen aina tykännyt myyntihommista ja nyt olisi oiva mahdollisuus päästä tekemään juuri sitä. Sponsoreiden hankinta ei myöskään ole vierasta, sillä olen jääkiekkoa pelatessani päässyt hankkimaan sponsoreita joukkueen hyväksi. Olen myös sanavalmis mies ja nopea oppimaan, mitkä näen tässä tehtävässä ehdottomiksi vahvuuksiksi. Opintoni ovat sujuneet niin hyvin, että voin sitoutua tehtävään täysillä. Asenteeseeni kuuluu, että hommat hoidetaan aina ajallaan mahdollisimman hyvin. Isäni omistaa myös yrityksen, jonka takia hänellä on paljon suhteita muihin yrityksiin ja voisin myös itse hyödyntää juuri näitä muita yrityksiä sponsoreiden hankinnassa. Sopisin myös hyvin hallitukseen, sillä tulen kaikkien kanssa toimeen ja haluan omalla panostuksellani parantaa meidän opiskelija-yhteisöämme. Lisäksi olen lähes Porilainen, joten vietän paljon aikaa myös viikonloppuisin täällä Suomen sydämessä.

Tapahtumavastaava

Kaisa Pietilä

Olen sopivin henkilö tapahtumavastaavan tehtäviin, koska minulta löytyy paljon uusia ideoita ja innostus hallitustoimintaa ja erityisesti tätä pestiä kohtaan nousi jo viime talvena. Biletiimissä/NESU-hallituksessa toimiminen antoi paljon kokemusta tapahtumien järjestämisestä ja vuoden aikana huomasi mikä oikeasti toimii ja mikä ei. Aina on varaa parantaa ja uudistua!
Biletiimin/NESU-hallituksen myötä innostus ja tahto tapahtumavastaavan tehtäviin on entisestään kasvanut, kun on saanut seurata hallitustoimintaa läheltä. Vaikka minulla olisi monta rautaa tulessa samaan aikaan, niin silti minulla pysyy langat käsissä ja teen hommani huolellisesti ja kunnolla loppuun asti. PorKy on antanut minulle paljon reilun vuoden aikana ja tiedän, että minulla on paljon annettavaa PorKylle! Valitsemalla minut vuoden 2018 hallitukseen, PorKy saa ehtymättömän ideapankin ja energiapakkauksen, jonka toteuttamat tapahtumat eivät jää yhdeltäkään opiskelijaltamme väliin 8)

Marikka Goyal

Olen viimeisen vuoden toiminut Porkyn Biletiimissä ja saanut innostusta jatkaa järjestötoiminnassa! Olen nauttinut kokemuksesta täysillä ja minulla riittää myös paljon ideoita ja taitoja hallitusvuotta varten. Olen ihmisenä asioiden mahdollistaja ja niiden tehokas toteuttaja. Haluan luoda hienoja juttuja oli kyse sitten minkä vain tapahtuman järjestämisestä. Osaan hyvin organisoida töitäni ja kommunikoida tiimissä. Ice Ice Baby

Koulutuspoliittinen vastaava

Linda Laaksonen

Olen todella kiinnostunut hallitustoiminnasta ja minulta löytyy paljon motivaatiota päästä kehittämään ainejärjestömme toimintaa. Olisin hyvä valinta kopoksi, sillä olen ihmisenä sosiaalinen ja helposti lähestyttävä sekä osaan toimia hyvin ryhmässä. Haluan myös päästä kehittämään ja haastamaan itseäni, ja uskonkin hallitustoiminnan antavan minulle tähän loistavan mahdollisuuden. Kopon tehtävissä minua kiinnostaa erityisesti mahdollisuus päästä vaikuttamaan ja kehittämään opiskeluympäristöämme jatkuvasti paremmaksi paikaksi. Haluan tuoda opiskelijoiden mielipiteitä esille ja viedä heidän ehdotuksiaan eteenpäin, jotta meidän yksiköstä saadaan kaikille paras mahdollinen paikka opiskella. Olisi myös mielettömän hienoa päästä järjestämään ulkomaan excu ja lupaankin, että jos minut valitaan vuoden 2018 hallituksen koulutuspoliittiseksi vastaavaksi, excusta tulee vähintäänkin yhtä huikea reissu kuin viime vuosina!

Christian Ström

Ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen olen huomannut olevani kiinnostunut yliopistomme opiskelumahdollisuuden ja tapojen kehittämisestä sekä. uusien opiskelijoiden sopeutumisesta. Ensimmäisellä viikolla tarjotuilla tiedoilla ja perehdytyksellä on suuri merkitys opiskelijoiden sopeutumisessa ja haluan olla kehittämässä sitä sekä muuta opiskeluja hyödyttävää toimintaa. Lisäksi tulevan valintakoeuudistuksen vuoksi on erityisen tärkeää että uudet opiskelijat saadaan mukaan opiskelu ja ainejärjestö toimintaan. Nykyisin toimiessani Kv-tutorina olen myös saanut paljon kokemusta sellaisten henkilöiden perehdyttämisestä koulumme toimintaan joilla on jo pohjalla hyvin erilainen oppimistausta.

Sosiaalipoliittinen vastaava

Jasper Saarinen

Järjestötoiminta on minulle hyvin tuttua jo entuudestaan ja Sosiaalipoliittisena vastaavana pystyisin tuomaan Porin Kyltereille omaa järjestöosaamistani erilaisten sosiaalipoliittisten työtehtävien muodossa. Itse sosiaalipoliittisena vastaavana toimiminen on myös tullut tutuksi auttaessani nykyistä istuvaa sosiaalipoliittista vastaavaa erilaisissa työtehtävissä. Sosiaalipoliittinen vastaava pyrkii pitämään huolen jäsenistön terveydestä niin urheilun kuin kulttuurin merkeissä. Itse olen helposti lähestyttävä ja lempeä nuori mies, kenelle kuka tahansa voi tulla juttelemaan. Ja kahvihetkihän ihmisiä kiinnostaa myös? Minut tunnetaan mielenkiinnostani kahvia kohtaan ja olenkin kahvin suurkuluttaja. Arvostan hyvää kahvia ja näen sen eteen myös vaivaa. Laitan itse paljon ruokaa, mutta olen erityisesti erikoistunut jälkiruokiin ja en malta odottaa, että pääsen jakamaan herkullisia teoksiani jäsenistön kanssa.

Webmaster

Tuomas Laurila

Vaikka PorKyn nettisivut ovatkin nyt sisällöltään ajantasalla, on niissä silti vielä paljon kehitettävää. Nettisivujen tekeminen on ollut harrastuksenani lukiosta lähtien, ja uskoisinkin, että pystyisin vielä tuomaan PorKyn sivuille jotain uutta. Lisäksi yhden hallitusvuoden kokemus auttaa minua tehokkaammin tukemaan myös muita hallituksen jäseniä heidän toimissaan, kun tietyt toimintamallit ovat nyt itselleni tuttuja.

NESU-Vastaava

Lauri Airio

Olen Porkyläinen henkeen ja vereen. Mielestäni Porky ei missään nimessä ole ainoastaan ainejärjestö, joka tiedetään ainoastaan nimeltä. Porky on perhe, ja ennen kaikkea elämäntapa sinä aikana, jona Porkyyn kuuluu. Haluan tuoda esille tätä hallitustyölläni, niin vanhoille, kuin uusillekin opiskelijoille.

Syy siihen, miksi olen sopivin henkilö hakemaani tehtävään on se, että NESU-vastaavana pystyn vaikuttamaan niihin asioihin, jotka minua eniten kiinnostavat. NESU on mielettömän suuri yhteisö ja tähän yhteisöön kuuluminen, ja sen asioiden ajaminen olisi suuri kunnia. NESUn rooli Porkyssä on aiempina vuosina ollut pienempi, mutta tulevien uudistusten myötä, se tulee kasvamaan merkittävästi. Mielestäni olen tähän sopiva henkilö, koska osaan kunnioittaa NESUn perinteitä mutta minulla on myös suuri halu kehittää tätä toimintaa ajankohtaisempaan muotoon.

Mielestäni NESU-vastaavalta vaaditaan ulospäinsuuntautuneisuutta, yhteisöllisyyttä ja innovointi- sekä organisointikykyä. Koen olevani henkilö, joka omaa näitä vaadittavia ominaisuuksia ja osaa myös käyttää niitä tavalla, joka hyödyttää koko Porkyn yhteisöä, mutta ottaa myös kaikki yhteisön jäsenet huomioon.

NESU-vastaavan tärkeimmät tehtävät liittyvät uonnollisesti sitseihin. Sitsit ovat mielestäni ehdottomasti opiskelijabileiden parasta antia. Yksiäkään sitsejä väliin jättämättä, ja muutamat toustanneena, on minulle muodostunut vahva kuva siitä mitä sitsit ovat, mutta myös mitä haluaisin niiden olevan. Suurin kehityskohta on mielestäni sitsiyhteistyö muiden ainejärjestöjen kanssa. Mikäli minut valitaan, haluaisin lisätä yhteistyötä muiden ainejärjestöjen kanssa.

Hallitukseen tuon ennen kaikkea oman ulospäinsuuntautuneen ja iloisen persoonani, mutta myös halun kehittää ja viedä asioita eteenpäin.

Porky rokkaa ja Jeesus ohjaa!

Stina Seitsonen

Olen 2. vuosikurssin opiskelija ja ollut Biletiimissä/NESU-hallituksessa tämän vuoden. Olen sopivin henkilö NESU-vastaavaksi, koska olen todella kiinnostunut kehittämään PorKy:n NESU-toimintaa vielä näkyvämmäksi. Biletiimissä/NESU-hallituksessa toimiminen innosti minut hakemaan tähän pestiin, koska varsinkin sitsien järjestäminen on ollut super hauskaa ja tykkään verkostoitua uusien ihmisten kanssa. Hallitustoiminta kiinnostaa minua, koska minulla on paljon uusia ideoita ja tykkään olla mukana PorKy:n toiminnan kehittämisessä. Olimme tämän vuoden alussa edustamassa PorKy:ä Oulussa NESU-dageneilla, ja reissussa parasta oli se, kun pääsi tutustumaan uusiin samanhenkisiin ihmisiin ja viemään meidän sitsiperinteitämme eteenpäin. Biletiimissä/NESU-hallituksessa toimiminen on antanut arvokasta kokemusta tiimityöskentelystä sekä organisointitaidoista. Biletiimi/NESU-hallitus antoi paljon ja minulla on vielä paljon annettavaa ainejärjestömme hallitustoimintaan.

Olivia Lehtonen

Olen reipas, aktiivinen ja sosiaalinen. Haluan aina olla siellä missä tapahtuu ja olen aidosti kiinnostunut vaikuttamaan sekä näkemään oman työnjälkeni. Haluan kehittää toimintaa ja pitää huolta, että kaikilla on hauskaa. NESU-vastaavana toiminen sopisi minulle täydellisesti, koska tykkään järjestää tapahtumia ja olla itse mukana pitämässä hauskaa. Ehdin jo käydä verkostoitumassakin sitsien lomassa Tallinnassa alkusyksystä. Myös talousvastaavan pesti kiinnostaa minua. Olen ollut kirjanpitäjänä ja haluaisin hyödyntää sekä syventää oppimaani. Olen järjestelmällinen ja tarkka ja helvetin hyvä tyyppi, ainakin omasta mielestä. Yhtäccii hallitukses?!

 • Viimeisimmät artikkelit

 • Kategoriat

 • Arkistot