Pikalinkit Liity jäseneksi
PJ:n tervehdys

Hei Sinä!

No hei ny! Ja mitä lämpimimmät onnittelut opiskelupaikasta. Oletpa sitten urakoinut pääsykokeiden eteen, tai päässyt sisään todistusvalinnalla, saat joka tapauksessa olla ylpeä kuuluessasi siihen pieneen prosenttiosuuteen, joka pääsi sisään kauppakorkeakouluun.

Tultuasi valituksi meille opiskelemaan, sinusta tuli kylteri. Kylterinä eli kauppatieteiden ylioppilaana oleminen tarkoittaa tulevaisuuden kilpailukykyistä ja laadukasta tutkintoa, kymmeniä ellei satoja uusia ystäviä ja tuttavuuksia, sekä unohtumattomia ja tapahtumarikkaita opiskeluvuosia. Täällä Porissa olet myös pupu, eli ensimmäisen vuoden opiskelija. Pupuvuosi käynnistää opiskeluvuodet vauhdikkaasti, joten kannattaa innolla tarttua jokaiseen eteen tulevaasi tilanteeseen jo heti pupuvuotena! Huhun mukaan, se on monilla ollut tähän mennessä jopa elämän paras vuosi.

Pori yllättää usein uudet opiskelijat mainettaan parempana opiskelijakaupunkina. Erinomainen opiskelukaupunki muodostuu miellyttävästä kampusmiljööstä, lyhyistä välimatkoista, edullisista opiskelija-asunnoista ja ennen kaikkea kokoonsa nähden erittäin menevästä opiskelijaelämästä. Yksikkömme pieni koko on ehdottomasti sen vahvuus, sillä vuosikurssien rajat ylittävä yhteisöllisyys Porin yliopistokeskuksella on ainutlaatuista. Tulet varmasti huomaamaan, miten lämpimästi aikaisempienkin vuosikurssien opiskelijat ottavat Sinut vastaan.

Kun itse sain tiedon opiskelupaikasta, en tiennyt yhtään mitä odottaa. Olin ensimmäinen korkeakouluun päässyt lähipiiristäni, joten en ollut kuullut mitään hurjia tarinoita opiskelijaelämästä. Päätin kuitenkin kuunnella ohjeita, ja heittäytyä täysillä toimintaan mukaan jo ensimmäisestä viikosta alkaen, ja nyt neljättä kertaa aloitusviikolle mukaan tulevana voin sanoa sen olevan yksi vuoden kohokohdista. Neljännen vuoden opiskelijana voin myös sanoa, ettei sitä heti mukaan heittäytymistä toitoteta turhaan: opiskeluvuodet kiitävät ohi hirvittävällä vauhdilla, sillä koko ajan tapahtuu niin paljon. Myös PorKyn puheenjohtajana tätä kirjoittaessani en voi olla korostamatta, miten ainutlaatuiset mahdollisuudet Pori antaa toimintaan osallistumiselle ja verkostojen luomiselle koko Suomen laajuisesti.

Edessäsi on siis paljon muutoksia: uusi koulu, uudet ystävät ja mahdollisesti uusi kaupunki. Lisäksi sinulla on suuri vapaus valita elää nämä vuodet vielä´vapaammin, kuin ehkä enää koskaan myöhemmin. Apuna sinulla tässä kaikessa on tutorit, ja koko PorKy-yhteisö, jota perheeksikin kutsutaan. Tämä opas auttaa sinut pääsemään jo hyvin mukaan uuteen elämänvaiheeseen, mutta älä silti epäröi kysyä mitään.

Nähdään aloitusviikolla!

PS. Pori o parast paika pääl.

Emma Kalliola
Puheenjohtaja
Porin Kylterit ry