Pikalinkit Liity jäseneksi
PJ:n tervehdys
Onnea uusi Pupu!

Tänä vuonna Porin yksikköön saatiin ennätysmäärä hakijoita – hakijoita oli yhteisvalinnan puolelta peräti 1562 ja erillisvalinnan puolella 213. Nyt on siis tullut aika taputtaa itseäsi olalle, sillä olet onnistunut kevään kovan raatamisen jälkeen raivaamaan itsesi siihen pieneen joukkoon, jonka postilaatikkoon tämä opas on tipahtanut. Lunastamalla opiskelupaikan olet varmistanut menolippusi todennäköisesti elämäsi ikimuistoisimmalle matkalle kohti kauppatieteiden maisterin tutkintoa ja ekonomin arvonimeä.

Ehdit jo varmaan miettimään, että mikä ihme on kylteri? Kylteriksi kutsutaan siis kauppatieteiden ylioppilasta, joka sinäkin voit nyt laskea olevasi. Nyt ensimmäisenä opiskeluvuotenasi täällä Porissa olet myös pupu. Pupuna oleminen tarkoittaa kymmeniä tai satoja uusia tuttavuuksia, runsaasti uusia kokemuksia sekä haasteita. Syksyllä alkava pupuvuosi tulee taatusti jäämään loppuelämäksi mieleesi yhtenä ikimuistoisimpana.

Muutama vuosi sitten tutkaillessani omaan postilaatikkooni tipahtanutta pupuopasta en tiennyt mitä opiskeluilta ja opiskelijaelämältä tulisi odottaa. Todellisuudessa ajatus Aurajoen aurinkoisilta rannoilta Poriin muuttaminen tuntemattomien ihmisten keskelle ei houkuttanut erityisemmin ja Pupuviikon koittaessa elokuussa äitini joutui raahaamaan minut korvasta Porin keskustasta vuokraamaani asuntoon ja hurauttitämän jälkeen takaisin Turkuun. Katsellessani hetken tyhjän asuntoni seinää jouduin toteamaan sen varsin ikäväksi puuhaksi ja päätin antaa Porille mahdollisuuden. Taaksepäin en ole tämän jälkeen katsonut ja joudun nyt kirjoittaessani tätä puheenjohtajan tervehdystä toteamaan opiskelupaikan vastaanottamisen Porista elämäni parhaaksi päätökseksi. Mitä suurimmat propsit äiskälle siitä!

Tarinan opetuksena on siis se, että kannattaa heittäytyä ennakkoluulottomasti mukaan toimintaan ja opiskeluelämäänheti alusta lähtien, niin saat opiskeluajastasivarmasti kaiken mahdollisen irti. Porin pieni koko on sen suurin vahvuus. Opiskelijat tuntevat toisensa aidosti yli vuosikurssirajojen ja yksikössämme vallitseekin yhteishenki, jonka vastaavaa saa Suomessa hakea. Tästä yhteisöstä on muodostunut lukuisille opiskelijoillemme toinen koti, jossa on hyvä olla omana itsenään. Voin myös taata, että vanhemmat opiskelijat ottavat sinut innoissaan vastaan. Älä siis missään nimessä ujostele kohdatessasi uusia ihmisiä ensimmäisinä viikkoina!

Kaupunkina Pori on tunnettu lähinnä kesäisistä jazz-festivaaleista, Yyterin hiekkarannoista ja Porin Ässistä, mutta se on paljon muutakin. Porissa asuminen on halpaa, välimatkat ovat lyhyitä, palvelutaso on monipuolista ja porilaisetkin ovat ennakkokäsityksistä huolimatta yllättävän mukavaa porukkaa. Välimatkojen lyhyyteen viitaten uskaltaisin myös väittää, että lähes kaikki uudet tuttavuutesi tulevat asumaan noin kilometrin säteellä sinusta.

Näiden sanojen myötä haluan vielä kerran onnitella sinua opiskelupaikasta sekä toivottaa menestystä opintoihisi! Kiinnitä siis turvavyösi ja valmistaudu elämäsi matkaan nimittäin syksyllä nähdään!

Jonatan Jarkia
 Hallituksen puheenjohtaja 2017