Pikalinkit Liity jäseneksi
Opiskelijan Pori

ASUMINEN PORISSA

Asunnon etsiminen kannattaa aloittaa heti tätä tekstiä lukiessasi, sillä mitä aikaisemmin on liikkeellä, sitä todennäköisemmin hyvä kämppä löytyy. Varsinkin suuremmissa kaupungeissa asuvat ovat tottuneet siihen, että on ihan normaalia asua opiskelijana kaukana keskustasta. Porissa tapahtuu kuitenkin mystinen etäisyysvääristymä, kun huomaat suurimman osan opiskelutovereistasi asuvan aivan ydinkeskustassa Porin maltillisen vuokratason mahdollistamana.

Kun 300-400 eurolla saa toimivan yksiön keskustasta, iskee kämppäkateus viimeistään siinä vaiheessa kun lähtee pyöräilemään sateessa sitä neljän kilometrin Via Dolorosaa baari-illan jälkeen, kavereiden vaappuessa torin laidalla sijaitseviin koteihinsa. Opiskelija-asunnot (Porin YH-asunnot) ovat Porissa lähes poikkeuksetta suunnattu ammattikorkeakoulun opiskelijoiden tarpeisiin ja ovat hinta/laatusuhteeltaan heikkoja, joten asunnon etsiminen yksityisiltä vuokranvälittäjiltä (esim. Vuokralukaali) on suositeltavaa.

LIIKUNTA JA URHEILU

ENERGY PULS WELLNES CENTER

Sali on iso, nykyaikainen ja todella monipuolinen, lisäksi naisille on oma puoli. Pointerin jäsenenä pääset erittäin edulliseen 2,5€ kertahintaan kuntosalille ja ryhmäliikuntatunneille. Pointerin jäsenenä saat myös paljon muita etuja Pulsilta, katso tarkemmat tiedot UC Porin Opiskelijapalveluiden nettisivuilta. Puls sijaitsee nopean pyöräilymatkan päässä keskustasta.

UNDERGROUND FITNESS

24h Open Gym – periaatteella pyörivä toiminnalliseen harjoitteluun soveltuva kuntosali, jossa järjestetään myös ohjattuja tunteja. Pointerin jäsenenä saat Underground Fitness:in crossfit 10krt – kortin hintaan 25€. Sali sijaitsee pyöräilymatkan päässä keskustasta.

HYVINVOINTICENTER

Porin Hyvinvointicenter tarjoaa laajan valikoiman erilaisia joogatunteja ja muita liikuntapalveluja. Pointerin jäsenille Hyvinvointicenterin joogasalin tunnit 3€/kerta.

KARHUHALLI

Jalkapallohalli/juoksurata/crossfit-alue, jossa järjestetään Pointerin viikoittainen tiistai-illan jalkapallovuoro. Sijaitsee reilun kahden kilometrin päässä Porin keskustasta. Karhuhallin vierestä löytyy myös Porin urheilustadion.

ISOMÄEN JÄÄHALLI

Karhuhallin vieressä sijaitseva Porin Ässien kotihalli on remontoitu nykyaikaiseen kuntoon 2015, mutta legendaarinen seisomakatsomo jätettiin lähes entiselleen. Porilaisen sanonnan mukaan jos seisot siellä, voit seistä missä vain. Siellä sykkii patasydän ja tiivistyy porilainen hulluus, ja jokaisen porilaisen kylterin on koettava siellä vallitseva tunnelma. Keskiviikon kotipeleihin on

perinteisesti päässyt haalareilla ja voimassa olevalla opiskelijakortilla ilmaiseksi!

VÄHÄRAUMAN KOULU

Koulun salissa järjestetään Pointerin salibandy- vuoro viikoittain maanantai-iltaisin. Koulu sijaitsee Vähärauman alueella Länsi-Porissa, pyöräilymatkan päässä keskustasta.

MUUT PARHAAT PAIKAT

KAUPPAKESKUS PUUVILLA

Syksyllä 2014 auennut Satakunnan suurin kauppakeskus on aivan yliopistokeskuksen vieressä. Puuvillassa on yli 60 liikettä, useita kahviloita ja ravintoloita sekä kirjasto. Puuvilla on palkittu Suomen energiatehokkaimpana ja ympäristöystävällisimpänä kauppakeskuksena!

KIRJURINLUOTO

Jokirannassa, keskellä kaupunkia ja aivan yliopistokeskuksen vieressä sijaitseva saareke on kaupunkilaisten suosima ulkoilualue. Kirjurista löytyy muun muassa kilometreittäin lenkkipolkuja, frisbeegolf-rata ja hiekkaranta. Aurinkoisina päivinä paras paikka piknikille. Kesäisin Kirjurissa järjestetään muun muassa Pori Jazzin ja Porisperen konsertit.

YYTERI

Alle puolen tunnin ajomatkan päässä Porin keskustasta aukeaa yksi Suomen ja Pohjoismaiden hienoimmista ja suurimmista hiekkarannoista. Yli 6 kilometrin mittainen hiekkaranta tarjoaa auringonoton lisäksi mahdollisuuden muun muassa lenkkeilyyn, ratsastukseen ja surffaamiseen. Porin Kyltereiden vuosijuhlat on perinteisesti järjestetty Yyterin rannalla sijaitsevassa hotellissa.

BAARIT JA YÖKERHOT

KINO

Vanhan elokuvateatterin tiloihin rakennettu kahden kerroksen yökerho, jossa vierailee esiintymässä viikoittain suomalaisia huippuartisteja. Viikonloppuisin etenkin nuorten suosiossa, mutta sopivan artistin sattuessa myös vanhempi väki löytää paikalle. Sijaitsee Itäpuistossa aivan keskustassa.

CABARET

Porin isoin, nuorten kansoittama yökerho, joka tunnetaan vauhdikkaasta meiningistä. Myös tämä paikka tulee porkyläisille tutuksi ensi päivistä lähtien. Cabassa törmää takuuvarmasti myös muiden alojen porilaisiin opiskelijoihin. Sijaitsee konttausmatkan päässä torilta, mikä on usein hyvä asia.

PUNAINEN KUKKO

Tämä maanpäällinen ruotsinlaiva-simulaattori on jokaisen yli 22 vuotiaan porkyläisen koettava. Legendaarinen PK on toiminut ”puistojen risteyksessä” jo yli 40 vuotta. Vain viikonloppuisin avoinna olevasta yökerhosta löytyy 2 kerrosta, 4 erityylistä aluetta ja 5 baaria, ja paikan ikähaitari on 22-60 vuotta. Jokaiselle löytyy siis jotain.

PUB WINSTON

Penkkiurheilijan lempipaikka, jossa näytetään useammalta screeniltä kaikki tärkeimmät urheilutapahtumat. Ässäkannattajien kantapaikka ja Ässien kotipelien virallinen jatkopaikka. Kerää kaverit kasaan ja lähde ”muutamalle” katsomaan urheilua! Sijaitsee torin lähellä; maahan oven eteen maalattu suuri patasydän takaa, ettet erehdy paikasta.

CAFÉ ELBA

Torin laidalla Amarillon vieressä sijaitseva viinibaari & kahvila Elba on viinin ystävän varma valinta. Viihtyisällä terassilla voi aurinkoisella säällä nauttia lasin jos toisenkin kuohuvaa, ja kannattaa myös kokeilla paikan salaatteja, kakkuja, antipastoja sekä luomukahveja. Opiskelijakortilla saa kaikista tuotteista (pois lukien alkoholijuomat) 10 prosenttia alennusta.

BEER HUNTER’S

Torin kulmassa Elban vieressä sijaitseva oluenystävän lempipaikka, joka tunnetaan lyhyemmin nimellä Hunu. Tämä panimoravintola on myös palkittua porilaista Mufloni-olutta tuottava pienpanimo; Mufloni-oluet ovat voittaneet mm. Vuoden Paras Olut 2016 – palkinnon. Hunun valikoimasta löytyy myös lukuisia muita käsityöoluita, niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin. Kerää kaverit kasaan ja lähtekää vaikka pelaamaan lautapelejä hyvän tuopillisen ääreen!

RAVINTOLAT

AMARILLO

Keskiviikkoiltaisin Rillossa virtaavat lähes ilmaiset hanajuomat ja samalla voi nauttia kohtuuhintaisia pikkusuolaisia. Erittäin suosittu ruoka- ja aloittelupaikka niin nuorten kuin vanhemmankin väestön keskuudessa ja usein täynnä viimeistä nurkkaa myöten. Sijaitsee torin laidalla.

SAKURA

Kauppakeskus IsoKarhussa sijaitseva susheihin erikoistunut ravintola, jonka ruokia kehutaan erittäin laadukkaiksi. Sakura tarjoaa lounasbuffet-pöydässään yli 15 erilaista sushia ja lisäksi lämmintä ruokaa arkisin erittäin kohtuulliseen 11,90 euron hintaan.

TURO’S HEAVY KEBAB

Hiljattain auennut street gastro – katukeittiö, joka tarjoilee ”katuruokaa porilaisella twistillä”. Erittäin suosittu paikka, jossa on aina jonoa. Täältä saa Porin parhaat kebabit, ja lisäksi listalta löytyy kiitettävä määrä loistavia kasvisvaihtoehtoja. Kun on kerran tilannut täältä, löytää itsensä tiskiltä ihan huomaamattaan uudelleen ja uudelleen. Sijaitsee Amarilloa vastapäätä.

MAKA SUSHI

Tampereella ja Kauniaisissakin toimiva sushiravintola avasi ovensa kesäkuussa Porissa. Valtakadulla lähellä Raatihuoneenpuistoa sijaitsevasta Makasta saa tuoretta sushia, joiden valmistuksessa käytetään mahdollisimman paljon paikallisia raaka-aineita.

BORG KITCHEN & BAR

Toukokuussa auennut ravintola sijaitsee keskellä keskustaa Eetunaukiolla entisen legendaarisen Grilli Paavolan paikalla. Nimensä mukaisesti linnaa muistuttavaa ravintolaa ei voi olla huomaamatta. Borgissa on ravintola, baari, viinikellari ja kabinettitilat sekä ulkoterassi. Korkealaatuiseen lähiruokaan erikoistunut ravintola on loistava paikka esimerkiksi after schoolille tai illanvietolle porukalla

PIKKU X

Toinen uusi katukeittiö porilaisella tyylillä. Omistajat lupaavat muokata ruokalistaa asiakkaiden toiveiden mukaan. Listalta löytyy muun muassa lounasta, tacoja ja dogeja. Opiskelijakortilla saa 10 prosenttia alennusta ruuasta! Pikku x sijaitsee Yrjönkadulla.

BLIND BURGER

Porin keskustassa sijaitseva burgeriravintola, joka tarjoaa lähellä tuotetuista, tuoreista raaka-aineista valmistettuja, todella hyviä burgereita. Kannattaa myös maistaa paikan itse tehtyjä sipulirenkaita ja bataattiranskalaisia. Blind Burger tarjoaa opiskelijoille 15 prosenttia alennusta ruuista!

YAK AND YETI

Tämä nepalilainen ravintola edustaa Porin eksoottisempaa ruokatarjontaa. Erinomainen hinta-laatu-suhde ja etenkin hyvä, kohtuuhintainen lounas. Suosittelemme ehdottomasti kokeilemaan!