PorKy järjestää käsittämättömän päräyttäviä bileitä joka kuukausi. Osa bileistä on biletiimin vastuulla ja joitakin bileitä järkkäilee tapahtumavastaava. Tarkoituksena on aina pitää jäsenistön etu päällimmäisenä mielessä halvoilla hinnoilla ja hyvällä meiningillä. Pyrimme joka kerta myös tuottamaan uusia yllätyksiä ja jotain mieleenpainuvaa jäsenistölle.

PorKy tekee myös yhteistyötä muiden koulujen kanssa tapahtumien saralla esimerkiksi ystävänpäiväbileiden merkeissä. Osaan tapahtumista ovat tervetulleita vain oma jäsenistö kun taas esimerkiksi NESU-sitseille saapuu porukkaa aina Oulua myöten. Yrjönkadun appro on räjähdysmäisesti kasvava tapahtuma, joka on nostattanut suosiotaan myös Porin ulkopuolisten opiskelijoiden keskuudessa. Keväällä 2016 lanseerattiin uusi suurtapahtuma Porin Poikkitieteelliset Haalaribileet. Karhupoikkarien ensimmäisenä esiintyjänä nähdään JVG.

Yrjönkadun Appro

Approilu on vallannut myös Satakunnan!
appro1

Yrjönkadun Appro kerää opiskelijat ja haalariporukan yhteen ympäri Suomen! Joka syksy järjestettävä tapahtuma pitää sisällään railakasta menoa Porin keskustassa ja baarikierroksen aikana pääsee tutustumaan aina räkäisimmistä kuppiloista kaupungin yöelämän ykkösmestoihin. Tavoitteena on tietenkin kerätä illan aikana ravintoloista leimoja passiin ja suorittaavuosi vuodelta kovempia tutkintoja. Ajan varttuessa pikkupossuista kasvaa oikeita karjuja.
Baarikierroksen jälkeen tapahtuma huipentuu jatkobileisiin, jossa meno jatkuu livemusiikin parissa!

Tutkintotasot:
1. tutkinto: Porcus Parvus (6 suoritusleimaa)
2. tutkinto: Porcus Magnus (9 suoritusleimaa ja aiemmin suoritettu Porcus Parvus)
3. tutkinto: Porcus Gigantus (12 suoritusleimaa ja aiemmin suoritettu Porcus Magnus)
4. tutkinto: Porcus Immensus (15 suoritusleimaa ja aiemmin suoritettu Porcus Gigantus)
5. tutkinto: Porcus Rex (16 suoritusleimaa ja aiemmin suoritettu Porcus Immensus) huom. tämän voi suorittaa ensimmäisen kerran vuonna 2012.

Yrjönkadun appro järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2009. Silti nuoresta iästään huolimatta, tapahtuma on nopeasti vakiinnuttanut asemansa PorKyn ja koko Porin yhtenä suurimpana opiskelijatapahtumana, jonka kasvulle ei näy loppua!

Lähde siis sinäkin mukaan tavoittelemaan opintojesi ehdottomasti sikamaisinta akateemista tutkintoa!
appro2

PORISSA ON SIKA IRTI!

 

Porky Gala

PorKy Gala on PorKyn toinen vuoden odotetuimmista  ja hienoimmista tapahtumista vuosijuhlien ohella.  Tapahtuma tuo vuonna 2013 neljättä kertaa pimenevään syksyyn luksusta. Dresscode tapahtumaan on tumma puku ja naisilla pikkumustan tyyppinen asu. Porky Galan ohjelmassa on jo perinteeksi muodostumassa olevaan tapaan cocktail- drinkkejä ja herkullisia cocktail- paloja sekä elävää musiikkia. Illan kohokohta on kuitenkin ennakkoäänestyksen perusteella jaettavat kunniapalkinnot sekä vuosittaisen Superkylterin palkitseminen kiertopokaalilla. Vuoden 2014 Superkylteriksi äänestettiin Jarkko Kuikka.

Kuvia vuoden 2010, 2011 ja 2013 tapahtumista voit katsella kuvagalleriasta!
 
 

Sitsit

sitsit

Sitsit ovat akateeminen pöytäjuhla, johon kuuluu paljon erilaisia perinteitä. Sitsit järjestetään aina salaisessa paikassa X, ja niillä on teema, jonka mukaan pukeudutaan. Joissain tapauksissa sitseille pukeudutaan siisteihin juhlavaatteisiin, mutta Porissa sitseille puetaan haalarit. Sitsien perimmäinen tarkoitus on laulaa juomalauluja ja seurata ohjelmaa. Sitseillä on sääntöjä, joita tulee noudattaa, tai muuten toastit, eli sitsejä ohjaavat laulujohtajat voivat antaa rangaistuksia. Sitseillä on myös ruokailua tauon aikana. PorKy järjestää syksyisin harkkasitsit, joissa pupuille opetetaan kaikki tarvittavat tiedot sitseilystä. PorKy järjestää vuosittain myös kahdet NESU-sitsit, joka tarkoittaa että paikalla on vieraita muista NESU-kaupungeista. NESU:sta lisää täällä: http://www.nesu.net/.  Myös Porin yliopistokeskuksen opiskelijajärjestö Pointer ry järjestää vuosittain sitsejä Porissa.

Juhlijoille on yleensä nimikoitu istumapaikat pöydistä. Tällöin miehet ja naiset pyritään sijoittamaan istumaan vuorotellen, siten että sitsaajan vierustoverit ja vastapäätä istuva ovat vastakkaista sukupuolta. Seuralaiset ovat normaalin etiketin mukaan vierekkäin (nainen oikealla ja mies vasemmalla). Myös tietyissä lauluissa täytyy huomioida kaikki vierustoverit oikeassa järjestyksessä. Laulusta riippuen lasi joko tyhjennetään yhdellä kertaa tai siitä vain otetaan pitkä siemaus (ruotsalainen tapa on juoda esimerkiksi snapsi kolmessa huikassa). Maljaa kohotetaan ensin oman pöytäseuralaisen kanssa (miehet oikealle, naiset vasemmalle), seuraavaksi toiselle puolelle ja lopuksi vastapäätä istuvan henkilön kanssa.