Pikalinkit Liity jäseneksi

Saanen esitellä, vuoden 2018 vujutiimi:

”Juhlavuoden vuosijuhlan isäntänä sai kunnian toimia Rico Rokka, tuo PorKyn H17 varapuheenjohtajanakin tunnettu tanssiparkettien ja pelikenttien partaveitsi. Isäntä on vujutiimin kullanarvoinen osa, joka muistuttaa stressaavaa vujuemäntää vetämään välissä henkeä ja rentoutumaan. Tarvittaessa hänellä sykkii runosuoni, ja saattoipa hän estää emäntää aiheuttamasta pientä glitterkatastrofia kutsuvieraiden kirjeiden kanssa. Tämä ricoticoromantico-lempinimen omaava komea isäntä on todellinen romantikko ja hän tuleekin varmasti hurmaamaan vuosijuhlavieraat viimeistään meille naisille omistetun puheensa aikana. Eli naiset, varatkaa nenäliinoja, sillä luvassa on taatusti liikutuksen kyyneleitä.” – Jenni, vujuemäntä

”Porin Kylterien viidettätoista vuosijuhlaa tulee emännöimään PorKyn oma ihastuttava Jenni Vuorela. Tuo säkenöivä Siikaisten lahja maailmalle toimi hallituksen markkinointi- ja viestintävastaavana vuonna 2017 ja onkin tunnettu tehokkuudestaan ja särmikkyydestään. Emäntä on vujutiimin keskiössä toimiva peruspilari, jonka ympärillä koko vuosijuhla ja sen tiimin toiminta pyörivät. Hän pitää isännän aina ajan tasalla ja onkin merkannut isännän työvuorot omaan kalenteriinsa, jotta tietää milloin alkaa pommittamaan muistutuksia mitä pitää tehdä missäkin aikataulussa. Kuvankaunis Jenni pitää huolen siitä, että juhlat tulevat olemaan vieraille unohtumattomat ja niitä muistellaan vielä PorKyn seuraavienkin 15 vuoden ajan. Koko juhlakansa, valmistautukaa vuosituhannen huikeisimpiin pippaloihin” – Rico, vujuisäntä

 

Toisena seremoniamestarinanne kanssani toimii Lauri ”Airio” Airio. Kyseinen iskä-vitsien ammattilainen selviää markkinointimiehelle ominaisesti puhumalla tilanteesta kuin tilanteesta, joten vuosijuhlien jouheva eteneminen on taattu. Villeimpien huhujen mukaan tämä messujuontajanakin meritoitunut mies on puhunut suohon itsensä Väinämöisen. Lauri on sosiaalisten tilanteiden mies ja ylläpitää luonnostaan mukavaa ilmapiiriä missä ikinä liikkuukaan. Voin siis vilpittömästi sanoa, että parempaa aisaparia en seremoniamestarin tehtävään voisi kuvitella! -Leevi, seremoniamestari

Seremoniamestarina toimiminen kiteytyy kahteen sanaan –aikataulutus ja viihtyminen. Edellä mainittujen määritelmiä pohtiessa, on vaikea keksiä sopivampaa henkilöä huolehtimaan näiden kahden onnistumisesta, kuin Leevi. Ajoittaiset stressipiikit ja housuun kakkimiset siitä, että kaikki menee kuten on suunniteltu, kuvaa vahvasti sitä omistautumisen tasoa, jolla Leevi tehtäviinsä suhtautuu. Tämä ultimaattisen sarkasmin ja loistavan tilannekomiikan pyhästä liitosta sikiänyt pallokenttien taikuri tuo kaksikkoomme verbaalista osaamista, mutta myös ennen kaikkea sitä kuuluisaa lapsen intoa. Leeville ei tuota vaikeuksia vetää kania hatusta tilanteen niin vaatiessa, ja seremoniamestarina Leevi tuo rakettiryhmäämme tarvittavaa jämäkkyyttä ja sopivaa raikkautta tämän viimeisen käyttöpäivänsä nähneen satusedän rinnalle. -Lauri, seremoniamestari

Joten alkakaahan jo kiillottamaan niitä tanssikenkiänne, pyyhkikää pölyt frakkien kauluksista, harjoitelkaa virheetön winged eyeliner, virittäkää täydellinen hymy valokuvia varten ja mitatkaa itsenne avecin kanssa sopivan korkuisten korkojen löytämiseksi (tai hankkikaa ihan niin korkeat kuin itsestä tuntuu hyvältä) – PorKyn vuosijuhlat nimittäin ovat jo ihan pian! Rakas ainejärjestömme täyttää kunnioitettavat 15 vuotta, ja juhlavuoden kunniaksi vuoden hienoin ja kaunein juhla vedetään isommin, paremmin, komeammin, hulppeammin, mahtavammin, säkenöivämmin… no mitä näitä nyt onkaan. Tarkoitamme tietysti, että tänä vuonna PorKyn vuosijuhlat tulevat olemaan niin huikeat, että niitä kelpaa muistella ainakin seuraava vuosikymmen ja vaikka toinenkin!

Vujutiimi on jo ehtinyt ideoimaan alkukevään ajan vaikka ja mitä teidän viihtymisenne ja juhlatunnelmanne takaamiseksi, ja ideoiden perusteella illasta on tulossa vähintäänkin lennokas. Tässä vaiheessa voimme tarjota jo pieniä sneak peekkejä syntyneistä ideoista, joiden todenperäisyydestä juhlakansa voi vain haaveilla tällä hetkellä. Luvassa saattaa olla jopa Puolustusvoimien F-18 C hävittäjäkoneiden ylilentoja, kuumailmapallokierroksia Yyterin taivaanrannassa, voit kokea millainen selfie tulee aidon tulta syöksevän lohikäärmeen kanssa tai bongata amerikankotkan liitävän horisonttiin auringon laskiessa ulapalle ilotulitteiden kirjatessa yönsiniselle taivaalle kullankeltaisin kirjaimin ”Onnea PorKy 15 vuotta!”

Ai oikeesti vai? No, se jää nähtäväksi – kannattaa ilmoittautua sinne vujuille ja tulla itse katsomaan paikan päälle, miltä kaikkien aikojen huikeimmat vuosijuhlat näyttävät!

Rakkaudella, vujutiimi

4
January
2018
Blogin kategoriat: Vuosijuhlat.
Vujutiimin 2017 kommentteja

Etkö saanut kutsua linnanjuhliin? No nyt sinulla on mahdollisuus päästä järjestämään omat, sillä Porkyn ”linnanjuhlat”, vuosijuhlat vuosimallia 2018, etsivät isäntää ja emäntää. Mitä siellä syötäisiin, kuka esiintyy ja kuka istuu kenenkin vieressä? – Osana vujutiimiä pääsee mukaan vuosijuhlien järjestelyyn aina kutsujen ja menun suunnittelusta plaseeraukseen. Mitä vielä odottelet? Ota vinkistä vaari ja hyppää mukaan kokemaan unohtumaton vujukevät eturivistä käsin.

Vujut on yksi parhaimpia – ellei parhain – tapahtuma lukuvuotena. Vuosijuhlien järjestely alkaa jo tammikuussa. Tehtävää ja järjestettävää riittää varsinkin viimeisillä viikoilla, mutta hallitus ja muu vujutiimi ovat suurena tukena ja turvana järjestelyissä. Mitä vielä odottelet? Ota vinkistä vaari ja hyppää mukaan kokemaan unohtumaton vujukevät eturivistä käsin.

Emännöinti on kaiken sen työn ja stressin arvoista. On mahtava tunne, kun viimein koittaa vuosijuhlapäivä, ja koko alkuvuoden urakka palkitaan sinä iltana. Vieraiden palautteet lämmittävät edelleen. Emännän tehtävänä on myös pitää puhe miehille. Sitä itse jännitin todella paljon, mutta näin jälkikäteen voin sanoa, että sitä on turha liikaa jännittää etukäteen.

Isännän hommassa parasta oli, kun näki vieraiden nauttivan vuosijuhlista, sekä tietysti isännän illan kruunaava puhe naisille. Erityisesti puhe on sellainen hetki, jota sitten on hienoa muistella jälkeenpäin.

  Oona Kylänpää & Kari-Pekka Seppänen
  Emäntä & Isäntä 2017

Seret, nuo vuosijuhlien velikullat. Emännän ja isännän rinnalla työskentelevä kaksikko on yksi tärkeä pala onnistunutta vuosijuhlaviikonloppua. Työ alkaa jo tammikuussa juhlien suunnitelulla osallistumalla vuju-palavereihin. Mitään tiettyä roolia sereillä ei ole, vaan suunnitteluun ja ideointiin voi osallistua kaikella mahdollisella tavalla vain mielikuvitus rajana. Oman osallistumisen laajuus on paljolti siis itsestä kiinni.
Juhlapäivänä seremoniamestarien tehtävät alkavat juhlavieraiden vastaanottamisella cocktail-tilaisuudessa, eli tuttavallisemmin kokkareissa. Tässä tilaisuudessa serejen vaativimpiin tehtäviin kuuluu kepin hakkaaminen ja SSHV:n nimen lausuminen, mutta samalla on myös mahdollisuus päästä juhlan makuun huolehtimalla hallituksen saamien lahjapullojen turvallisesta kuljetuksesta.
Tärkeimmät tehtävät seremoniamestareilla alkavat kuitenkin vasta kokkareiden jälkeen iltajuhlilla. Tehtävät sisältävät vuosijuhlien juontamisen ja aikataulussa pysymisestä huolehtimisen. Työ vaatii tilannetajua sekä luonnollisesti esiintymistaitoa. Viime vuosijuhlien Helan går olikin ikimuistoinen esitys kaksikolta Tomas Saariketo ja Julius Kujala.
Parasta seren tehtävissä on kuitenkin se, kun näkee juhlakansan nauttivan vuoden hienoimmasta tapahtumasta. Myös isännän ja emännän auttaminen heidän laajoissa tehtävissään on palkitseva tunne. Kun vuosijuhlat on saatu tyylikkäästi ja kutakuinkin aikataulussa päätökseen, on sereillä tunnetusti miltei velvollisuus skoolata isosti isäntäparin kanssa onnistuneiden juhlien kunniaksi.
Viime vuoden kokemuksen perusteella voimmekin lämpimästi suositella tehtävää kaikille, joilla on pienintäkään kiinnostusta päästä jättämään oma kädenjälki tulevana keväänä 15-vuotiaan Porkyn vuosijuhliin. Kaikkea ei tietenkään tarvitse valmiiksi osata, vaan apuna on seremoniamestareiden päiväkäsky-tiedosto, sekä meiltä saa tietenkin myös kysyä apua tarpeen tullen.

  Julius Kujala & Tomas Saariketo
  Seremoniamestarit 2017

 • Viimeisimmät artikkelit

 • Kategoriat

 • Arkistot